Berdimuhamedov, Türksoy Başkanı Kaseinov’u Kabul Etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’u makamında kabul etti.

Oğuzhan Köşkü’nde yapılan görüşmede, Türk halkları arasındaki kültürel ilişkiler ele alındı.
Türkmen basınına göre, TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov, Türkmenistan’ın son yıllarda büyük başarılara imza attığını ve bu gelişmelerin dünya topluluğu tarafından takdirle izlendiğini kaydetti.
Devlet Başkanı Berdimuhamedov ise kültürel ilişkilerin geliştirilmesi Türkmenistan politikasının başlıca önceliklerinden biri olduğunu kaydederek, bundan sonra da kültürel münasebetleri geliştirmek istediklerini söyledi.
Kardeş halkların ortak tarihi ve manevi kökleri, kültürel gelenekleri ve değerleri olduğunu belirten Berdimuhamedov, Türkmenistan’ın halkların yakınlaşması, gençlerin ortak zengin mirasımızı öğrenmeleri, çeşitli alanlarda sıkı işbirliğinin yapılması yönündeki girişimleri destekleyeceğini ifade etti.
Berdimuhamedov ile Kaseinov, Türk dili konuşan ülkelerin kültür ve sanatçılarını bir araya getiren çeşitli ortak etkinliklerin devamlı olarak yapılmasının daha verimli olacağını belirttiler.
TÜRKSOY, geçtiğimiz Nisan ayında Türkmenistan’da Türk Halklarının Kültürel Mirası Festivalini düzenlemişti. Bu festivale, organizasyonun ev sahibi Türkmenistan yanı sıra Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Başkurdistan ve Moldova`dan Gagauz Türkleri de katılmıştı.