Belediye, Konteynırını Çadır Yangınında Çocuğunu Kaybeden Aileye Verdi

Van`ın Bostaniçi Belde Belediyesi, deprem nedeniyle Van İl Özel İdaresi tarafından belediye işlerinde kullanılmak üzere kendilerine tahsis edilen konteynırı, dün çadır yangınında bir çocuğunu kaybeden aileye verdi.

Van`ın Bostaniçi beldesine bağlı Karpuzalan köyünde dün gece Ekrem Yaralı (4) isimli çocuğun hayatını kaybetmesine neden olan çadır yangınından sonra, Bostaniçi Belediyesi, Van İl Özel İdaresi tarafından kendisine tahsis edilen konteynırı Yaralı ailesine verdi. Konteynırı aileye teslim eden Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, kamuoyuna ve devlete duyarlılık çağrısında bulunarak yaşanan çadır yangınlarının ve ölümlerin önüne geçilmesini ve Vanlı depremzedelere derhal konteynır ve prefabrik evtahsis edilmesini istedi.

Ergüneş, "Dün gece çıkan yangın sonucu 4 yaşındaki bir çocuk yanarak can verdi. Çadır yangınları gittikçe yaygınlaşıyor. Her gün aynı acıları, aynı ölümleri yaşamak istemiyoruz. Buradan hem devlete hem de kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuyoruz. Yaşanan ölüm ve acıların son bulması için derhal ailelere konteynır ya da prefabrik ev tahsis edilmesini istiyoruz. Bu önlemlerin hayata geçirilmemesi durumunda bu acıları ve ölümleri daha çok göreceğiz. Havaların soğuk olması nedeniyle insanlar mecburen sobayakmak zorunda kalıyor. Depremzedelere verilen çadırlar da yazlık olduğu için hemen alev alarak ölümlere davetiye çıkarıyor. Biz de bu ölümlerin önüne geçmek için belediye olarak bizlere tahsis edilen konteynırımızı yangında çocuğunu kaybeden aileye verdik. Belediye olarak bundan sonra işlerimizi çadırlarda devam ettireceğiz" diye konuştu.
Kaynak: İHA