Nazar Gibi Kaza* Lüks Cip Alev Alev Yandı

Maslak`ta virajı alamayıp, bariyerlere çarpan Dubai İş Konseyi Başkanı İşadamı Süleyman Taşçı`nın kullandığı lüks araç alev alev yandı.

Nazar Gibi Kaza* Lüks Cip Alev Alev Yandı
Olay sonrası yanan araca müdahale eden itfaiye ekipleri teknik bir sorundan dolayı su sıkamayınca itfaiyeciler alevleri bir süre çaresizce izledi. Yangın, olay yerine gelen ikinci bir ekip tarafından söndürüldü.

Olay saat 01:30 sıralarında meydana geldi. Maslak Büyükdere Caddesi üzerinde seyreden Süleyman Taşçı yönetimindeki GE ST 1001Almanya plakalı Hammer marka cip aşırı hız sebebiyle virajı alamayarak bariyerleri parçaladıktan ağaca çarpıp karşı yöne geçti. Sürücü Taşçı kazadan ufak sıyrıklarla kurtuldu. Yaralı Taşçı, sağlık ekiplerinin gelmesini beklerken, kazadan yaklaşık 5 dakika sonra lüks cip yanmaya başladı.

Yangına ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yangın tüpleriyle yaptı. Olay yerine itfaiye ekipleri çağırıldı. İtfaiye ekibi yangına müdahale etmek istediği sırada, aracın su pompası arızalandı. Yanan araca su sıkamayan itfaiyeciler yükselen alevleri bir süre çaresizlik içinde izledi. Su pompasının arızalı olduğu anlaşılınca, olay yerine ikinci bir itfaiye aracı çağrıldı. İkinci ekibin yaklaşık 5 dakika sonra olay yerine gelmesi işe yangın kontrol altına alındı.

Otomobilin kazadan yaklaşık 5dakika sonra yanmaya başladığını söyleyen çevredekiler, itfaiyenin teknik bir problemden dolayı su sıkamadığını dile getirdi.

Sürücü Taşçı Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırılarak tedavi altına alındı

Öte yandan araç sahibi Taşçı`nın Dubai İş Konseyi Başkanı olduğu anlaşıldı.

Konseyin Türk Başkanı Süleyman Taşçı, dün bir gazeteye verdiği röportajda "5 yıl içinde Türkiye`ye 2.5 milyar dolarlık bir yatırım planladıklarını, ilk yatırımın ise Bodrum`da büyük bir turizm tesisi olacağını" söylediği öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Kaynak: İHA