'gurbet' Adlı Tiyatro Oyunu Ardeşen’de Sahne Aldı

Kerim Derman’ın yazdığı “Gurbet” isimli tiyatro oyunu Ardeşen’de sahne aldı.

Hayrunnisa Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen organizasyon ile Ardeşen’e gelen tiyatro ekibi, Alparslan İlköğretim Okulu konferans salonunda izleyenleriyle buluştu.
Tiyatro programına Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Kutlu başta olmak üzere, toplumun her kesiminden gelen yüzlerce davetli katılarak, sahne karşısında yerlerini aldı.
Hilal Mahmutoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı tiyatro oyununda; rahatsızlığı nedeniyle ülkesinden uzaklara tedavi olmak için gitmek zorunda kalan, ancak daha gider gitmez birtakım şer şebekelerinin ortaya koyduğu oyunlar sonucu ülkesine dönüşü engellenen bir eğitim gönüllüsünün ve arkadaşlarının yaşamından kısa kesitler alındı. “İnsanlığa hizmet götürme”, “memleket sevgisi ve özlemi”, “yaşatmak için yaşama” temalarının önplana çıkarıldığı “gurbet” oyununda Mustafa Cankılıç, Hakan Terme ve çok sayıda usta oyuncu kostüm giydi.
Yakutistan bozkırlarından Afrika’da suyu olmayan ülkelere, İskandinav ülkelerinden Güney Amerika’ya uzanan coğrafyada, renk ve ırk ayrımı yapmadan hizmet götüren eğitim gönüllüsü öğretmenlerin tatlı telaşalarına yer verildi. Gurbet oyununun, aynı zamanda yönetmen yardımcılığını yapan oyuncu Hakan Terme, bir eğitim gönüllüsünün yaşamından alınan kısa bir kesitte izleyenler duygu yoğunluğu yaşadı.
Teknik ekiple birlikte yaklaşık 20 kişinin görev alarak sahneye taşıdığı `Gurbet` oyununda izleyenler alkış seslerini salonda yükseltirken, fedakarlığın da böylesi demekten kendilerini alamadı. Usta oyuncular, oyun sonrasında tekrar sahneye çıkarak seyircilerle vedalaştı.
Oyunun yönetmeni Hilali Mahmutoğlu’nun verdiği bilgiye göre; aynı sahnenin Erzincan’a ve oradan komşu illere taşınacağı öğrenildi.
Hayrunnisa Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Belgin Geniş, programın sonunda yaptığı konuşmada, sahneye taşınan yaşam kesitlerindeki fedakarlıkların ülke içinde ve ülke dışında şer güçlere rağmen sergilendiğini belirtti. Geniş, dernek olarak bu yolda yürüyen insanları takdirle karşıladıklarını ve manen alkışladıklarını ifade etti.