Amerikalı jüri Türkiye'nin kısalarını bekliyor

Los Angeles Türk Film Festivali 1-4 Mart 2012 tarihleri arasında dünyaca ünlü sinema okullarının desteğiyle Los Angeles'ta düzenlenecek.

Amerikalı jüri Türkiye'nin kısalarını bekliyor
Animasyon ve kurmaca türünde kısa filmlerin yarışacağı festivalin jüri başkanlığını usta yönetmen Derviş Zaim üstlenecek. Jüride Türkiye’den, film eleştirmeni, Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) Başkan Yardımcısı Alin Taşçıyan da yer alıyor.

Dünyanın en iyi sinema okulları arasında gösterilen Güney Kaliforniya Üniversitesi’nden (USC) Animasyon ve Dijital Sanatlar Bölümü Başkanı Kathy Evelyn Smith, dünyaca ünlü film eleştirmeni ve Los Angeles Sanat Müzesi (LACMA) film küratörü Elvis Mitchell ve önemli sinema okullarından Kaliforniya Üniversitesi-Los Angeles’ın (UCLA) Film, TV ve Dijital Medya Bölüm Başkanı Barbara Boyle, Los Angeles Türk Film Festivali jürisinin Amerikalı isimleri. Amerikan sinema sektörünün bu önemli isimleri Türk kısa filmlerini bekliyor.

JAPONYA’DAN SHORT SHORTS FİLM FESTİVALİ İLE BÜYÜK İŞBİRLİĞİ

Dünya’nın en büyük kısa film festivallerinden olan Short Shorts Film Festivali ile Los Angeles Türk Film Festivali ortak bir program düzenliyor. İşbirliği kapsamında Japon kısa filmlerinin en iyi örnekleri, Los Angeles Türk Film Festivali’nin ev sahipliğinde izleyicilerin beğenisine sunulacak.