Bakan Günay'a Paü'den Fahri Doktora Unvanı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci`ye `Fahri Doktora` unvanı verildi.

Bakan Günay'a Paü'den Fahri Doktora Unvanı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, PAÜ`nün kendisine vereceği fahri doktora unvanını almak ve cüppe giymek üzere Afyonkarahisar`dan Denizli`ye geldi. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve davetliler, önce hayırsever işadamı Hasan Kasapoğlu tarafından Pamukkale Üniversitesi`nde yaptırılan Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi`nin açılış töreninekatıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, açılış kurdelesini besmele çekerek, protokol üyeleri ile birlikte kesti. Buradaki törende PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Bakan Günay kısa birer konuşma yaptı. Burada Rektör Bağcı, Hasan Kasapoğlu`na plaket verdi. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`a antik Yunan`da "doğanın uyanış tanrısı" kabul edilen Persefone`nin heykelini takdim etti.

Buradaki törenin ardından PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi`ndeki fahri doktora ve cüppe giyme törenine geçildi. Kalabalık bir davetlinin katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başladı. PAÜ Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağcı, yaptığı açılış konuşmasındaFransa Meclisi`nin aldığı karara tepki göstererek, PAÜ Senatosu`nun kınama kararını okudu. Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, "22 Aralık 2011 tarihinde 577 milletvekiline sahip Fransa Ulusal Meclisi`nde 50 milletvekilinin katılımıile gerçekleştirilen oturumda kabul edilen sözde Ermeni soykırım iddialarını kabul etmeyenlere para ve hapis cezasını öngören karar bir skandaldır ve insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. PAÜ olarak kararı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, daha sonra AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci`ye PAÜ fahri doktora unvanını verip, cüppesini giydirdi. AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, "Bu unvanı bize layık gören PAÜ Senatosu`na çok teşekkür ediyorum. İnşallah sizlerin verdiği bu değeri, bundan sonraki ömrümün geri kalanında, gerek siyasetin her alanında, gerekse Denizli`nin tüm hizmet alanlarında buna layık olmaya çalışacağım" dedi.

PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı, daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`a fahri doktora unvanını verip cüppesini giydirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Pamukkale Üniversitesi`nden böyle bir unvan almanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Türkiye`nin her yerinde tarihi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Anadolu toprakları, Şair Ahmet Arif`in dediği gibi tarih, kültür ve arkeoloji açısından zengin topraklardır. Üzerinde sayısız uygarlıkların ayak izleri var. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarakhangi dönemden ne kalmışsa, ayırımsız hepsine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu anlayışla çalışıyoruz. İster Urartulardan, ister Frigyalılar`dan, ister Lidyalılar`dan, ister Selçuklular`dan, ister Osmanlı`dan, ister Türkiye Cumhuriyeti`nin son yıllarından kalsın, madem ki hepsi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindedir, hepsi bizimdir, hepsi insanlığın önünde bize emanettir. Çocuklarımıza, gözlerimize baktığımız gibi bunlara bakmamız ve dünyanın önüne bütün bunları iftiharla sergilememiz gerekiyor" diyekonuştu.

Bu anlayışla çalıştıklarını belirten Bakan Günay, Laodikya`ya da, Hierapolis`e de, Selimiye`ye de, Konya`da Mevlana`ya da, Hacı Bektaş`a da, Sümelaya`da, Akdamar`a da, Beyşehir`deki Eşrefoğlu Camii`ne de ayırımsız hepsine sahip çıktıklarını belirterek, hepsinin insanlığın bir emaneti olduğunu ifade etti. Türkiye`nin kültür varlığına ne kadar sahip çıkılırsa, Türkiye`nin dünyadaki saygınlığının da o kadar yükseleceğini belirten Ertuğrul Günay, "Bizim tek bir hedefimiz var. 1923`ün 100. yıldönümünde, yani2023 yılında Mustafa Kemal`in hayalini, bir hayal olmaktan çıkarıp gerçek yapmak; Türkiye`yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmaktır. Amacımız, hayalimiz budur. Bunun için çalışıyor, bunun için uğraşıyoruz" dedi.

PAÜ`nün bu unvanını büyük bir şerefle kabul ettiğini söyleyen Bakan Ertuğrul Günay, "Annem ve babam keşke benim güzel yıllarımı da görselerdi. Çok isterdim. Ne yazık ki, delikanlı yaşta milletvekili olduğumu gördüler ama, sonra gökkubbenin, hem Türkiye`nin hem benim üzerime haksız bir şekilde çöktüğünü gördüler ve gerisini çok fazla anlamadılar. Sonraki güzel günleri ne yazık ki görmediler. İnşallah bizi bir yerlerden görüyorlardır. Onları rahmetle anıyorum. Hayatımın yükünü hep eşim ve çocuklarımpaylaştı. Onlara da içtenlikle teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Bakan Ertuğrul Günay ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, PAÜ Senatosu üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA