Soykırım yasası kanunlaşırsa neler olacak?

Fransa'da kabul edilen "Ermeni soykırımı" iddialarını inkar edenlere ceza verilmesini öngören yasa kanunlaşırsa neler olacak?

Soykırım yasası kanunlaşırsa neler olacak?
TBMM Dış İlişkiler Başkanı Volkan Bozkır, CNN Türk ekranlarında Fransa’da kabul edilen "Ermeni soykırımı" iddialarını inkar edenlere ceza verilmesini öngören yasayı değerlendirdi.

"Bu yasa çıkarsa, Fransa’da 1915 olayları sırasında soykırım olmamıştır diyenler takibata uğrayacak" diyen Bozkır şunları söyledi:

"Bir yıl hapis cezası ve 45 bin Euro para cezası ile karşı karşıya kalacaklar. Şimdi burada çok enteresan durumlar ortaya çıkabilir. Mesela ben Dışişleri Komisyonu Başkanı olarak bu yaptığım girişimleri yasa çıktıktan sonra yapmaya yeltenirsem bu yasa kapsamına giriyorum. Avrupa Konseyi delegasyonumuzda bulunanlar Strasbourg’da kürsüye çıkıp benzer bir konuşma yapsalar aynı yolda bir ceza ile karşı karşıya kalacaklar. Tarihçiler Fransız arşivlerini inceleyip soykırımın olmadığı yönünde bir kanaate ulaşırlarsa bunu açıklayamayacaklar. Akademisyenler aynı vaziyette. Türkiye’de konuşma yapanlar, Meclis'te konuşma yapanlar keza Fransa’ya geldiklerinde böyle bir tehdit ile karşı karşıya kalacaklar."

Yani bunun gerçekten Avrupa Birliği’ni oluşturan değerlere, Batı’daki çok ileri demokrasi değerlerine, temel hak özgürlüklerine, kişilerin fikir ve görüşlerini belirtme özgürlüğüne tamamen aykırı olduğuna dikkat çeken Volkan Bozkır, "Eğer gerçekten en ufak bir hukuk varsa, en ufak bir Avrupa Birliği'ni ve Batı’yı oluşturan değerlere saygı varsa, bu yasanın geçse bile Anayasa Mahkemesi'nde iptal etmesi gerekir. Ancak öyle şeylere şahit oluyoruz ki, gerçekten hukuka, Batı demokrasilerine olan inancımızda bunlardan dolayı giderek zarar görüyor" ifadelerini kullandı. BEYAZ GAZETE

Soykırım yasası kanunlaşırsa neler olacak?