Şehit Kaya, Köyde Anne ve Babasının Yanına Defnedildi

Hakkari`nin Yüksekova ilçesi Dağlıca yolu üzerinde terör örgütünün yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Cezmi Kaya`nın cenazesi, Eskişehir`in Sivrihisar ilçesine bağlı İstiklalbağı Köyü`nde, anne ve babasının mezarının yanına defnedildi.


Anne ve babasının ölümünün ardından, Bilecik`in Bozhöyük ilçesindeki kardeşlerinin yanında kalan Şehit Kaya`nın, bir yıl öncesine kadar bir kağıt fabrikasında işçi olarak çalıştığı, imtihanları kazanmasının ardından 10 ay önce Uzman Çavuş olduğu öğrenildi. Şehit Kaya için sosyal paylaşım sitesi Facebook`ta, "Şehit Uzman Çavuş Cezmi Kaya`yı unutmayalım" isimli sayfa açıldı. Burada şehidin bir kayanın üzerine çizilen Türk bayraklı Türkiye haritası önünde çekilmiş fotoğrafı ve yazdığı şiirler kondu.

Ailenin 5 çocuğundan biri olan Şehit Kaya`nın cenazesi, Sivrihisar Devlet Hastanesi morgundan alınarak, kortej eşliğinde anne ve babasının mezarlarının bulunduğu ilçeye bağlı İstiklalbağı Köyü`ne getirildi. Şehit Kaya için cami avlusu küçük olduğundan Cuma namazı çıkışında köy meydanlığında cenaze töreni düzenlendi. Duygulu anların yaşandığı cenaze törenine AK Parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı, Salih Koca, Ülker Can, CHP Milletvekili Süheyl Batum, Kazım Kurt, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Vali Kadir Koçdemir, Eskişehir Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Polatlı Topçu Füze Okul Komutanı Tümgeneral Ergüder Toptaş, vatandaşlar ve şehit Kaya`nın yakınları katıldı.


ANNE VE BABASININ MEZARIYLA YAN YANA DEFNEDİLDİ
Şehit Kaya`nın cenazesi, kılınan namaz ve istenen helalliğin ardından bir süre omuzlarda taşındı. Bu esnada, cenazeye katılanlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atıp, tekbir getirdi. Tören sırasında Kaya`nın tabutunun başına gelerek sarılan yakınları, gözyaşlarını tutamadı. Kaya`nın cenazesi, daha sonra götürüldüğü İstikbalbağı Köyü mezarlığında, bir süre önce yaşamını yitiren anne ve babasının mezarlarının yanında yan yana defnedildi.

Şehit Kaya`nın, en son geçtiğimiz Kurban Bayram`ında köyüne izne geldiği, 4 gün önce de yakınlarıyla telefonla görüşerek helallik istediği kaydedildi.


FABRİKADA İŞÇİYKEN BİR YIL ÖNCE UZMAN ÇAVUŞ OLMUŞ
Ayrıca, Şehit Kaya`nın bir yıl öncesine kadar Bözhöyük`te bir kağıt fabrikasında işçi olarak çalıştığı belirtildi. Anne ve babasının ölümünün ardından, Bilecik`in Bozhöyük ilçesindeki kardeşlerinin yanında kalan Şehit Kaya`nın, bir yıl Türk Silahlı Kuvvetleri`nin açtığı imtihanı kazanarak uzman çavuş olduğu ve eğitimini tamamladıktan sonra yaklaşık 10 ay önce Uzman Çavuş olarak Yüksekova`da göreve başladığı kaydedildi.


KAYA`NIN ŞEHİT OLMADAN ÖNCE VATAN İÇİN YAZDIĞI ŞİİR FACEBOOK`TA YAYINLANDI
Bu arada, Şehit Kaya için sosyal paylaşım sitesi Facebook`ta "Şehit Uzman Çavuş Cezmi Kaya`yı unutmayalım" isimli sayfa açtı. Söz konusu sayfada, Şehit`in bir kayanın üzerine çizilen Türk bayraklı Türkiye haritası önünde ve farklı yerlerde çekilmiş fotoğrafları kondu. Şehit`in bu fotoğrafının altına ise daha önce yazdığı "Adımızı dağlara yazdık. Bu vatanı sahipsiz sanmasınlar diye. Yüreğimizi ortaya koyduk, soysuzlara nam salsın diye. Belki albayrak elimizde döneriz geriye, belki de al bayrağa sarılı döneriz diye. Biz hiç düşünmeden asker olduk, sonsuza dek vatan sağ olsun diye" mısralarına yer verildi. Sitede, şehit için dua edilmesi ve unutulmaması istendi.