Nazilli Belediyesi’nden Kömür ve Gıda Yardımı

Nazilli Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü, tespit edilen 2 bin 523 yoksul aileye yönelik kömür ve 2 bin 400 aileye yönelik gıda yardımı dağıtımı başladı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın talimatları doğrultusunda Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tespit edilen 2 bin 523 aileye toplam 757 Ton kömür, 2 bin 400 aileye ise gıda paketleri hazırlanarak dağıtılmaya başlandı. Kömür ve gıda yardımlarının dağıtımına başladıklarını belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Ekiplerimizin daha önce tespit ettikleri ve belediyemize başvuran maddi durumu iyi olmayan ailelere kömür ve gıda yardımlarının dağıtımına başladık. Hemşerim Kartı olan ve belediyemize başvurarak belirlenen her aileye kömür ve gıda dağıtımı çok kısa bir zamanda tamamlanacak. Hiçbir aile mağdur edilmeyecek. Vatandaşlarımızın soğuk havalarda ısınması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. 2 Bin 523 kişiye 15’er torbadan 300 kg kömür veriyoruz” dedi

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan, kömür ve gıda paketi dağıtımlarını bizzat takip eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık, kömür yardımı yapılan vatandaşlarla görüşerek hal hatır sormayı da ihmal etmedi.

29 Mart seçimlerinde açıkladığı Hemşerim kart uygulamasının başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Başkan Alıcık; “Nazilli’de yoksulluk sınırının altında binlerce ailenin olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Nazilli Belediyesi olarak gerek kömür, gerekse gıda yardımlarıyla bu ailelerimize destek olmaya çalışıyoruz. Kış aylarının gelmesiyle ihtiyaç olan Kömür yardımına başladık. Daha önceden yapılan yardım dağıtımlarında vatandaşımız kendileri nakliye ücretini kendisi vererek kömürünü götürüyordu. Biz bunu kaldırdık ve kendimiz kamyonlara yükleyerek personelimiz ile birlikte vermiş oldukları adreslerine giderek görevli arkadaşlar tarafından imza karşılığında teslim etmektedir. Kömür yardımının yanı sıra vatandaşlarımıza yılda 4 kez olmak üzere 3 ayda bir gıda yardımı da yapmaktayız. Vatandaşlarımıza verdiğimiz hemşerim kartıyla Belediyemizce anlaşma yapılan alışveriş merkezlerinden gıda ihtiyaçlarına karşılayabilmektedir. Bu uygulamamız sayesinde mağdur durumda olan veya ihtiyaç sahibi olan ailelerimiz rencide edilmemiş ve uzun kuyruklarla oluşacak eziyetten de kurtulmuş oldular” dedi.
Kaynak: İHA