İlköğretim Öğrencileri Vatandaşa 155’i Anlattı

Osmaniye’nin Kadirli İlçesinde Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri ile vatandaşlara bilgilendirme broşürü dağıttı.


“Kadirli’de güvenli yaşam için 155’de görüşelim” sloganı ile dağıtılan broşürlerde “Polis candır,155 hayat kurtarır” denilerek polisin olaylara süratle müdahale edebilmesi için ev ve cep telefonlarından ücretsiz olarak 155 polis imdat telefonunun aranması istendi.

Kadirli halkının herhangi bir olayla karşılaştığında en kısa zamanda 155 Polis İmdat telefonuna bilgi vermeleri istenen broşürde olay yerinin adresinin mümkün olduğu kadar doğru ve anlaşılır bir şekilde bildirilmesi, olaya karışan kişilerin eşkal bilgileri ve araç kullanılmışsa plaka ve renk bilgilerinin verilmesi istenildi.

Broşürde ‘suç işleyenleri polise bildirerek yakalanmalarını sağlamak suça engel olmak bakımından en güzel çaredir’ denilerek , "Unutmayalım tanık olduğumuz olay bizim de başımıza gelebilir." denildi.

Emniyet Müdürü Bayram Kadir Tüylü vatandaşlardan şüphelendikleri herhangi bir durumda 155 Polis İmdat hattını ücretsiz arayabileceklerini söyledi.

Tüylü ayrıca ihbarcının kimliğinin kanunen gizli tutulduğunu belirterek, ihbarcı kimliğini açıklayan bir polisin ise suç işlemiş olacağını ve cezalandırılacağını kaydetti.