Aliyev, İrak Dışişleri Bakanı Zebari'yi Kabul Etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari`nin başkanlığındaki temsilci heyetini kabul etti.

Zebari, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Irak Başbakanı Nuri el-Maliki`nin selamlarını Aliyev`e iletti. Zebari, uluslararası barış görevinin içinde yer alan Azeri birliklerinin Irak`taki faaliyetlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Aliyev`e teşekkür etti.

İki ülke halklarının uzun yıllardır yakın dostluk ilişkilerine ve ortak kültüre sahip olduğunu vurgulayan Irak Dışişleri Bakanı Zebari, bu ilişkilerin etkin şekilde daha da gelişmesinin gerektiğini kaydetti. Irak`ta Azerbaycan büyükelçiliğinin faaliyet göstermesine ihtiyaç olduğunu söyleyen Bakan Zebari, bunun iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi açısından önemini vurguladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de ülkeler arasında güçlü ortaklık ilişkilerinin oluşturulması için iyi fırsatlar bulunduğunu kaydederek yakında Irak`ta Azerbaycan`ın büyükelçiliğinin açılacağına emin olduğunu belirtti.

Aliyev, bu günlerde Irak`ta yapılan terör eylemleri sonucunda oluşan çok sayıda ölüme dair üzüntüsünü ve Irak halkına başsağlığı dileklerini ifade etti. Ülkelerin çeşitli uluslararası kuruluşlardaki başarılı işbirliğinden memnuniyetini bildiren Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, BM Genel Meclisi`nde Dağlık Karabağ sorunu ile ilgili yapılan tartışmalarda ve Azerbaycan`ın BM Güvenlik Konseyi`ne üye seçildiği zaman yapılan oylamada Irak`ın kendilerine verdiği destekten dolayı şükranlarını bildirdi. Aliyev, IrakDışişleri Bakanı Hoşyar Zebari`nin Azerbaycan`a ziyaretinin ülkeler arasındaki işbirliğinin daha da genişletilmesine hizmet edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Iraklı mevkidaşı Celal Talabani`nin ve Başbakan Nuri el-Maliki`nin selamlarına şükranlarını bildirerek Zebari`den kendi selamlarını da onlara ulaştırmasını rica etti.
Kaynak: İHA