Vali Ali Çınar, Depremzede Aileleri Ziyaret Etti

Muş Valisi Ali Çınar, Van depreminin ardından Muş’ta misafir edilen depremzede aileleri ziyaret etti.

Hayırsever vatandaşlar tarafından depremzede ailelerin kullanımına verilen Palmiye sitesinde gerçekleşen ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Abdurrahim Dayanan, İl Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Bülent Solmaz ve Kızılay Başkanı Cengiz Koç’un da hazır bulunduğu ziyarette; Vali Ali Çınar, ailelerle bir araya gelerek, durumları hakkında bilgi aldı.

Vali Ali Çınar, Haktan ve Hazar Omrak’a Devletin kendileri için tüm imkânlarını seferber ettiğini ve kendilerine daha güzel, daha sağlam evler yapılacağını söyledi. Vali Çınar, çocuklara ayrıca depremde asıl felaketin yapılan evlerin sağlam olmaması yüzünden yaşandığını belirterek; “Sizlerden isteğimiz okumanız, iyi insanlar olmanızdır. Sizler okuyun iyi birer mühendis, iyi birer yönetici olun. Sizler iyi mühendisler olun ki; sağlam, depreme dayanıklı binalar yapın ve inşallah bir daha böyle durumlarla karşılaşmayalım.” dedi.

Omrak ailesinin reisi Mithat Omrak ise deprem sonrasında kendilerine yapılan yardımlardan ötürü çok mutlu olduklarını belirterek; “Allah devletimizden ve Muş halkından razı olsun. Muş’a geldiğimiz andan itibaren çok yakın ilgi ve alaka gördük. Muş halkı olsun, kamu görevlileri olsun bizi çok iyi karşıladı. Türkiye böyle bir afet görmedi, ancak böyle bir yardımlaşma da görmedi. Devletimizin en üst kademesinden en alta kadar tüm birimleri deprem anından itibaren yanımızda oldu. Sayın başbakanımız başta olmak üzere, bakanlarımız ve diğer idarecilerimiz bizlerle yakından ilgilendi. Hala da sık sık bizlerle beraber olup, bir ihtiyacımız olup olmadığını soruyorlar. Depremde sevdiklerimizi kaybettik ve çok acılar yaşadık. Ancak burada gördüğümüz sıcak ilgi ve alaka acılarımızı hafifletti. Allah devletimizin eksikliğini vermesin.” dedi.

Vali Ali Çınar’ın depremzede Hazar Omrak’a “depremde neler hissettiniz, şimdi nasılsınız” sorusu üzerine Omrak, “Deprem esnasında çok korktuk, ancak şimdi daha mutluyuz.” cevabını verdi.
Omrak ailesinin ardından Ay ve İncu ailelerini de ziyaret eden Vali Ali Çınar, kalp hastası olan Adalet İncu’ya geçmiş olsun dileklerini iletti.