Tarihi Mekanlar Restore Edilerek Turizme Kazandırılacak

Trabzon Valisi Dr.

Recep Kızılcık, tarihi Alacahan ve Hacıyakupoğlu’nun en kısa sürede turizme kazandırılacağını söyledi.

Vali Kızılcık, restore edilerek turizme kazandırılması amaçlanan tarihi Alacahan ve Hacıyakupoğlu konağında incelemelerde bulundu. Trabzon’un tarihi ve mistik dokusunu ortaya çıkaracak proje hakkında da bilgi veren Vali Kızılcık, “Alacahan 1 milyon 184 bin 401 TL ve Hacıyakupoğlu Konağı ise 786 bin 613 TL proje bedeli ile ihale edildi. İnşallah bu tarihi yapılarımızı en kısa sürede düzenleyip turizme kazandıracağız. Konaklar, Trabzon`un turizm potansiyelinin artırılmasına ve şehrimizin ekonomisine katkı sağlayacaktır." diye ifade etti.

Kızılcık, 4 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan Trabzon’un tarihi ve kültürel zenginliklerinin turizme kazandırılması adına yapılan çalışmaların devam ettiğini belirtti. Kızılcık, şöyle dedi:
“Trabzonumuzun tarihi ve kültürel zenginliklerinin turizme kazandırılması için bir dizi proje hazırladık. Bu kapsamda, projesi hazırlanan konaklarımızın restorasyon işlemlerini hızla bitirmeye amaçlıyoruz. Trabzonumuzun tarihi ve kültürel zenginliklerini bütün dünyanın görmesi gerekiyor.”
Yöredeki turizm değerlerinin geleneksel mimari korunarak zenginleşeceğinin altını çizen Kızılcık, Alacahan ve Hacıyakupoğlu konaklarının zarar görmüş ve bozulmuş kısımlarının da aslına uygun olarak en kısa sürede yenilenerek turizme kazandırılacağını anlattı.