Birecik'te Çiftçilere Ücretsiz Meyve Fidanı Dağıtılıyor

Birecik Kaymakamlığı tarafından Orman Fidanlık Mühendisliği sahasındaki yaklaşık 46 bin metrekare alanda üretim çalışmaları tamamlanan fidanların dağıtımı sürüyor.

Birecik'te Çiftçilere Ücretsiz Meyve Fidanı Dağıtılıyor
Birecik Kaymakamı Oktay Erdoğan, meyveciliği geliştirmeyi amaçlayan projelerinin 2010 yılı üretim planında; antep fıstığı, bağ, zeytin, nar, ceviz, incir, badem ve kayısı gibi değişik türlerden oluşan fidanların üretiminin yapıldığını ve toplamda 1 milyon 460 bin 405 adet fidan dağıtımının yapılmasıyla yaklaşık olarak 35 bin dekar arazinin ağaçlandırılmasının sağlandığını söyledi. Kaymakam Erdoğan, "Projenin devamı olan 2011 yılı üretim sezonunda ise antep fıstığı, zeytin, nar ve üzümden (bağ) oluşanfidanların üretimi planlanmış olup, 2012 yılına kadar üretim çalışmaları hızlı bir şekilde yürütülerek yılsonu itibarı ile üretilen fidanların, dağıtımları öngörülmüştür. Bu kapsamda, 1 yaşındaki meyve fidanlarımız, tüplü ve çıplak köklü olarak iki farklı türde olup, 950 bin Antep fıstığı, 180 bin nar, 42 bin zeytin, 30 bin bağ (üzüm) olmak üzere toplamda 1 milyon 202 bin meyve fidanı çiftçilerimize ücretsiz bir şekilde dağıtılmaktadır" dedi

Dağıtım için başvuruların alımına 1 Kasım 2011 tarihinde başladıklarını ve halen devam ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Şu ana kadar 447 çiftçimizin müracaat ederek değişik türlerdeki meyve fidanlarından 451 bin adet talepte bulunmuşlardır. 1 Aralık 2011 tarihi itibarı ile başlayarak hala devam etmekte olan dağıtımlar kapsamında, şu ana kadar 180 çiftçimize toplam 108 bin 720 adet meyve fidanı dağıtımı yapılmıştır" diye konuştu.
Kaynak: İHA