Yozgat Barosu: İstanbul Barosu, Başörtüsü Uygulamasıyla Suç İşliyor

Yozgat Barosu Başkanı Avukat Hacı İbiş, İstanbul Barosu’nun Staj Eğitim Merkezi`ndeki dersliklere `Başörtülüler Giremez` yazılı afiş asması ve uygulamasının kabul edilemeyeceğini, baronun, bu tutumuyla suç işlediğini söyledi.

Yozgat Barosu: İstanbul Barosu, Başörtüsü Uygulamasıyla Suç İşliyor

Baro Başkanı Hacı İbiş, yaptığı açıklamada İstanbul Barosu`nu, Staj Eğitim Merkezi`ndeki dersliklere `Başörtülüler Giremez` yazılı afiş asması ve uygulamasını Yozgat Barosu olarak kınadıklarını belirtti. Başkan İbiş, "Bu uygulama, başörtülü stajyer avukatları kategorize etme ve çağdışı kast sınıfları oluşturma uygulamasıdır." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda ve Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının hiçbir tanesinde, başörtülü kişinin eğitim yapmasını engelleyecek bir yasak getirilmediğini vurgulayan Başkan İbiş, "Eğitim hakkı din, vicdan ve sınıf ayrımı gözetmeksizin anayasal bir haktır ve bu hakkın engellenmesi TCK’nun 112 maddesi kapsamında da suçtur. İstanbul Barosu, `biz burada kanun eğitimi veriyoruz.` diyor. Oysa ki kanun eğitimi veriyoruz söylemi ile milli ve manevi değerlerimiz de görmezden gelinerek kanunsuzluk yapılmaktadır." diye konuştu.

Hukukçular da dahil, hiç kimsenin ‘ben yaparım olur’ mantığı ile hareket edemeyeceğini kaydeden Başkan İbiş, "Çok üzülerek belirtmek gerekir ki İstanbul Barosu suç işliyor. Hiç kimse, hele hele hukuçular ben yaparım olur mantığı ile hareket edemez, objektif ve evrensel hukukun temel değerlerini bir kenara itip böylesi hassas konularda tamamen şahsi ve keyfi yorumlarla uygulama yapılamaz." şeklinde konuştu.
Yasakçı zihniyetlerin yok olduğu daha özgürlükçü ve adaletli bir Türkiye için el ele verilmesi gerektiğini söyleyen Baro Başkanı İbiş, sözlerini şöyle tamamladı: "İnsanların hep özlem duyduğu ve gerçekleştirmek istediği bağımsız, tarafsız, adaletin dengeli şekilde dağıtıldığı bir hukuk düzenini sadece başörtülü stajyer avukatlara değil hepimize ve İstanbul Barosu’na da lazım. Yasakçı zihniyetlerin yok olduğu daha özgürlükçü ve adaletli bir Türkiye için el ele vermeliyiz."