Başkent'te Bir Yılda 116 Bin İşyerine Tütün Denetimi

Ankara`da 2011`de tütün ürünleri ile ilgili 116 bin 162 denetim gerçekleştirildi, bin 606 işyerine cezai işlem yapıldı.

İşyerinde tütün ve tütün mamülü kullanımına izin veren işyerlerine 3 milyon 682 bin 373 TL para cezası uygulandı.
Ankara Valiliği; 4207 Sayılı Kanun Hükümleri ile Ulusal Tütün Kontrol Programı Uygulamalarına esas olmak üzere 2011 yılı tütün ürünleri zararlarının önlenmesine ilişkin denetim sonuçlarını açıkladı. Valilik açıklamasında, Ankara`da 2011 yılında Vali Yardımcısı koordinasyonunda il jandarma komutanlığı, il emniyet müdürlüğü, il sağlık müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüğü, belediyeler zabıta amirlikleri personellerinin katılımı ile ikamete mahsus konutlar hariç olmak üzere, kahvehane, kafeterya, birahane, dernek ve vakıflara ait lokaller gibi eğlence hizmeti verilen işletmeler ve lokantalar dahil olmak üzere kamu ve özel hukuk kişilerine ait tüm binaların kapalı alanlarının denetlendiği, ayrıca 25 ilçede toplam 460 denetim elemanı ile de toplu taşıma araçlarında denetimlerin sürdürüldüğü ve 561 Trafik Polisinden oluşan denetçiler tarafından da kontrol faaliyetlerinin yürütüldüğü belirtildi.

Kanun hükümlerine uygun olarak Ankara`da kamu hizmet binaları, özel hukuk kişilerine ait işyerleri ve toplu taşıma araçlarında 2011 yılında toplam 116 bin 162 denetim gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, denetlenen yerlerden bin 606 işyerine cezai işlem tutanağı tanzim edildiği ve 4207 Sayılı Kanun hükümlerine muhalefetten de toplam 3 milyon 682 bin 373 TL para cezası uygulandığı bildirildi.
Her yeni günün sigarayı bırakmada yeni bir fırsat olduğu belirtilen açıklamada, "Sigarayı bugün bırakın ve yepyeni bir hayata başlayın. Haydi bugün... 2011 yılının bu son günlerinde sigarayı söndürün… Söndürün ki bitsin ve sigara 2012 yılından itibaren hayatınızdan gitsin.” denildi. Valilik, Tütün Kontrol Kurulu Denetim Ekipleri çalışmalarının 2012 yılında da resmi bayramlar ile hafta sonu tatilleri de dahil olmak üzere aksatılmadan ve kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.