Sultanbeyli Belediyesi, Almanya'da 3 Ayrı Sergi Açtı

Almanya`ya göçün 50.

Sultanbeyli Belediyesi, Almanya'da 3 Ayrı Sergi Açtı
yılı nedeniyle Sultanbeyli Belediyesi, Almanya`nın Hamm kentinde 3 ayrı sergi açtı. Ahşap el sanatları, İtalyan Ressam Amadeo Preziosi`nin İstanbul resimleri ve fotoğraf sanatçısı Gökmen Kamberoğlu`nun Sultanbeyli karma fotoğraflarından oluşan sergi büyükü ilgi gördü.

Hamm kentinde bir dizi etkinlik düzenleyen Sultanbeyli Belediyesi, Hamm Belediyesi ile irbirliği yaparak Almanya`ya işçi göçünün 50. yılı nedeniyle 3 ayrı sergi açtı. İsmail Afşin yönetimindeki Sultanbeyli Belediyesi El Sanatları Merkezi tarafından hazırlanan ahşap el sanatları sergisi. 1850`li yıllarda İstanbul`a giden İtalyan Ressam Amadeo Preziosi`nin İstanbul`a dair çeşitli tabloları ve fotoğraf santçısı Gökmen Kamberoğlu`nun Sultanbeyli karma fotoğraf sergisi, katılımcıların beğenisini topladı.
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüsiyen Keskin ile Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, sergilerin açılışından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Etkinlikte ebruzen Eray Atay ve kaligrafi sanatçısı Muhammed Başdağ da gösteriler yaptılar.

Eğitimci Adem Aygün, Gazeteci Hasan Öztürk ve Dr. Merdan Güneş`in konuşmacı olarak katıldığı panelde ise, Almanya`daki Türklerin eğitim ve kültür sorunları ele alındı.