Tosyalı'dan İşadamlarına Tecrübe Dersi

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, bilgi birikimi ve deneyimlerinin yanı sıra başarı yolundaki altın kuralları Gaziantepli işadamlarıyla paylaştı.

Tosyalı'dan İşadamlarına Tecrübe Dersi

İş dünyasının önemli isimlerinin katıldığı programın açılış konuşmasını Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan yaptı. İş dünyası olarak rehavete girilmemesi gerektiğine dikkat çeken Fincan, “2012 geçen yıl gibi rahat geçmeyeceği kanaatindeyim. 2012’de iç ve dış talebin ciddi etkileri olacak. Türkiye’de iç talep hâlâ çok güçlü durumda. Dış talep ise daralmayı aşmak için dünyada önemli bir pazar olan Afrika mutlaka gündemimizde olmalı ve yapılacak gezilere mutlaka iştirak edilmeli.” dedi.
Katılımcılarla tecrübelerini paylaşan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, küresel kriz ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tosyalı, “Şunu önemsiyorum; Avrupa istikrarı israf etti, hoyratça kullandı ve şimdi iflasın eşiğinde. Ama görünen o ki krizi de israf edecekler. Biz ülke olarak krizlere dayanıklıyız, torunlarımıza anlatacağımız çok hikâyemiz var. Ama şimdi çok şükür ülkemizde istikrar var ve büyüme rakamları ortada. Şimdi bu istikrarı bizim israf etmememiz lazım çok çalışmamız lazım.” dedi.
Sadece üretim yapmakla sanayici olunmayacağını belirten Fuat Tosyalı, çevreye de büyük önem verdiklerini çevreci bir kimliğe sahip olduklarından dolayı evsel atıkları dahi geri dönüşüm olarak kullandıklarını ifade etti. Açıklamalarında hayırseverlik yönüne de değinen Tosyalı, hayırseverliğin kendisine göre en ulvi değer olduğunu, yaptığı işte hayırseverliğe çok önem verdiğini kaydetti.