‘şefkatle’ Tutulan Eller Yeniden Hayat Buluyor

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçen ‘Şefkat Eli’ projesi kapsamında hizmet verecek olan kursiyer eğitimlerini tamamladı.

‘şefkatle’ Tutulan Eller Yeniden Hayat Buluyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen "Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Eğitim”lerini kapsayan ‘Şefkat Eli’ projesinde görev alan 40 bayan ve 40 erkek kursiyerin sertifikaları düzenlenen tören ile verildi. Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu`nda gerçekleşen sertifika törenine Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, Şahinbey Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih Erdemci ve kursiyerler katıldı.

Yaşlı ve hastalara refakatçi eğitimini kapsayan proje hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Güçsüzler Yurdu Müdürlüğü’nde ücretsiz barınma ve bakım hizmeti alan, bakıma muhtaç 100 hastaya daha iyi koşullarda bakılmasını sağlamak amacıyla eğitim projesi düzenledik. Hastalarımıza daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla hazırlanan eğitim projesi kapsamında 40 kadın ve 40 erkek olmak üzere 80 kursiyere hasta bakıcı eğitimi düzenledik. Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlerimiz bugün sertifikalarını almaya hak kazandılar.” dedi.

Bu eğitim projesi ile bakıma muhtaç yaşlı ve hastalara daha iyi koşullarda ve daha eğitimli insanlar tarafından hizmet verilmesini amaçladıklarını belirten Evrim, “Bu eğitim ile kursiyerlerimiz yaşlı ve hastaların günlük bakımlarının yanında fizyoterapi ve meşguliyet terapisi uygulayabileceklerdir. Hasta odası temizliğinden, hastaya yatak içi ve yatak dışı egzersizleri yaptırabilecek, hastaların sağlık durumlarının gerektirdiği şekilde ilaç verebilecektir. Böylelikle bakıma muhtaç olan hasta ve yaşlılar daha iyi koşullarda kaliteli bir bakım hizmeti alabileceklerdir.” diye konuştu.

“Şefkat Eli” Projesi Koordinatörü Ercan Birbilen’nin proje hakkında yaptığı sunum sonrasında “Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Eğitim”inde görev alan toplam 80 kursiyere sertifikaları takdim edildi.