Ergenekon'un bir numarası Beyaz Tv canlı yayınına bağlandı

Herkesin ulaşmaya çalıştığı Ergenekon Terör örgütünün 1 numarası olduğu iddia edilen Bedrettin Dalan Beyaz Tv canlı yayınına bağlandı.

Ergenekon'un bir numarası Beyaz Tv canlı yayınına bağlandı
Yakınları bile ulaşamıyor denilen ve Ergenekon örgütünün 1 numarası olduğu iddia edilen Eski İstanbul Belediye Başkanı Bedrettin Dalan Beyaz Tv canlı yayınına bağlandı, ilginç açıklamaların altına imza attı.

Beyaz TV ekranları son dönemin en ilginç canlı yayın bağlantısına sahne oldu. Ahmet Çakar canlı yayında şikenin Ergenekonla bağlantısı olduğunu iddia edince, haberin muhatabı firari Ergenekon ve İnternet Andıcı davasının sanığı Bedrettin Dalan canlı yayına bağlandı. Bedrettin Dalan canlı yayına bağlanınca ortalık bir anda karıştı.

Ergenekon'un bir numarası Beyaz Tv canlı yayınına bağlandı

Beyaz Ana Haber'de şike tahliyeleri nedeniyle gündemi değerlendiren Rasim Ozan Kütahyalı ve Ahmet Çakar, Ferda Yıldırım'ın sorularını yanıtladı.

Beyaz Tv futbol yorumcusu Ahmet Çakar, canlı yayında 3-5 güne kadar şike operasyonunun Ergenekon'la bağlantısının ispatlanacağını öne sürünce konunun muhatabı İnternet Andıcı ve Ergenekon'un firari sanığı Bedrettin Dalan canlı yayına bağlandı.
Bedrettin Dalan canlı yayında Belarus'ta değil, Almanya'da olduğunu açıklarken, Türk hukukuna güvenmediği için Türkiye'ye gelmediğini söyledi. Ahmet Çakar ve Rasim Ozan Kütahyalı, telefon bağlantısını kuran kişinin Bedrettin Dalan olmadığını iddia edince Beyaz Tv Haber Müdürü Bülent Çöltekin, sunucu Ferda Yıldırım'ı uyararak, telefondaki kişinin Bedrettin Dalan olduğunu teyit etti.

-HUKUK TERÖRÜNDEN KORKUYORUM
Türkiye'den kaçmadığını öne süren Bedrettin Dalan "Ben ülkemdeki hukuk teröründen kaçıyorum. Bir ülkede hukuk olmazsa, o ülkede ot bitmez. Ben şu Almanya'dayım. 1,5 yıldır da Beyaz Rusya'da değilim. O da kocaman bir yalan. Beyaz Rusya'da ordu kuruyormuş falan hepsi kocaman bir yalan. Ben şu an sizinle Almanya'dan konuşuyorum" dedi.

-BELARUS'TA DEĞİL, ALMANYA'DAYIM
Alman hukuk devletinin garantisi altında olduğunu öne süren Dalan "Ben Belarus'a gitmedim. Beni şu anda İnterpol falan aramıyor. Eğer arıyorsa ben Almanyada'yım. Geçerli iade prosedürü olsa Alman devleti beni burada tutmaz. Ben şu an Stuttgart'tayım. İsterseniz adresi vereyim. Ben şu anda evrensel hukuk garantisi altındayım. Türkiye'de Alman devletinin yarısı kadar hukuk olsun 1 dakika bile beklemem. Ben kaçak değilim, Türkiye'de hukuk terörü var." diye konuştu.

-MÜTEVAZİ BİR HAYATIM VAR
Mahkemeden tutuksuz yargılanma garantisi alamadığı için Türkiye'ye dönmediğini kaydeden Dalan, nasıl geçindiği sorusuna ise "Ben burada şu anda iş yapıyorum. Ben zaten mütevazi bir hayat yaşayan insanım. " sözleriyle yanıt verdi.

-İNTERPOL BENİ ARAMIYOR
Rasim Ozan Kütahyalı'nın "MİTÇİ Özer Yılmaz mı kaçmanızı söyledi" sorusuna "Diz Türk Mit'ini tanımıyorsunuz. Türk Mit'i seninle kardeş olsa sana tek kelime söylemez. Hiç kimse bana kaç demedi. Ben durumu yurt dışındayken öğrendim. Şu anda ki Ergenekon iddianamesini Alman hukukçular inceledi ve içinin boş olduğunu söyledi. İnterpol şu anda beni aramıyor. Aranan biri olsam ben gezemem." dedi.

-ŞİKECİDEN PARA ALMADIM
Ahmet Çakar'ın şike mahkumundan para yardımı aldığı iddiasını kabul etmeyen Dalan "Hiç bir şikeciden para almadım. Ben kimseden yardım yada sadaka almadım." diye konuştu.

-SEBEBİ VARSA ALIR, YOKSA AVUCUNU YALAR
Ahmet Çakar'ın "Bedrettin bey şeref sözü verir misiniz ? 3 gün içinde bulunduğunuz adresi terk etmeyin" sözleri üzerine sinirlenen Dalan "Niye şeref sözü vereyim oğlum. Ben kaçak değilim. Ben şu an Almanya'dayım. Türkiye geçerli bir sebebi varsa beni alır, yoksa avucunu yalar." şeklinde konuştu.

-BEN AİLEMİN BİR NUMARASIYIM
Beyaz Tv ana haber bülteni sunucusu Ferda Yıldırım ise günün en can alıcı sorusunu Bedrettin Dalan'a yöneltti. Yıldırım'ın Ergenekon'un 1 numarası olup olmadığı yönündeki sorusuna Dalan "Ben ailemin bir numarasıyım kızım. Başka hiç bir örgüte üye olmadım." dedi.

-AKP'Yİ DEVİRMEK İSETEMEDİM
-ÖZAL'A BAŞ KALDIRDIM

Turgut Özal'a bile boyun eğmediğini söyleyen Dalan "Kendi partimin içinde yanlışı gördüğüm an başkaldırdım. Özal'a başkaldıran adam da benim . Ben AKP'nin devrilmesini asla istemedim. Siyasetçi adam darbeci olmaz." dedi.

-CANLI YAYINDA SERT TARTIŞMALAR
Program boyunca Bedrettin Dalan ve Rasim Ozan Kütahyalı arasında yaşana sert diyaloglar programa damgasını vurdu.

BEYAZ GAZETE