Sağlarca Köyünün Ulaşım Problemi Köprü İle Sona Erdi

Siirt`in merkeze bağlı Sağlarca köyünün kent merkezi ve ilçelerle olan ulaşım sıkıntısı, Zorava Çayı üzerinde kurulan bir köprü ile sona erdi.


İl Özel İdaresi`nce Köydes kapsamında yapılan köprüde incelemelerde bulunan Siirt Valisi Musa Çolak, Sağlarca köyünün Ilısu Barajı gölü altında kalacağını belirterek, buna rağmen köyde yaşayan vatandaşların ulaşımlarını kolay bir şekilde sürdürmelerini sağlamak için bir köprü yaptıklarını söyledi. Daha önce asma köprü üzerinden ulaşım sağlanırken çeşitli tehlikelerin oluştuğuna dikkati çeken Çolak,
"Sağlarca köyümüzün ulaşım alanında yaşadığı sıkıntıyı çözmek için yeni bir köprü yaptık. Bu köprünün maliyeti 12 bin lira." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti`nin en önemli kırsal kalkınma projelerinden olan Köydes kapsamında köy ve mezraların yol, su, kanalizasyon ve alt yapı çalışmaları için bu yıl 12 milyon 500 bin lira ödenek aktarıldığını hatırlatan Vali Çolak, aktarılan bu ödenekler ile köylerin asfalt, yol, temiz içme suyu ve kanalizasyona kavuşturulmasına yönelik önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti. Bu çalışmalar sonucunda köylerin günümüzün ihtiyaçlarına cevap verebilir nitelikte asfalt kaplama yollara, temiz ve sağlıklı içme sularına kavuştığını kaydeden Vali Çolak, "Kırsalda yaşayan değerli vatandaşlarımızın da medeniyetin sunduğu nimetlerden yaralanmaları ve hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşmaları en büyük amacımızdır. Valilik olarak yaptığımız tüm çalışmalar halkımızın mutluluğu ve refahı içindir. Kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın da hak ettiği yaşam standardına kavuşarak yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalmamasını istiyoruz. Çünkü insanın en mutlu olarak yaşayacağı yer doğup büyüdüğü yerdir.” şeklinde konuştu.
Verilen bilgiye göre, satın alınan hurda akaryakıt tankerleri çay tabanına yerleştirilerek üzerlerine beton dökülmesi sonucu kurulan köprünün 12 bin liraya mal olduğu belirtildi.