Hürsiad: Katsayı Uygulamasının Kalkması Ara Elaman Çözümünü Önleyebilir

YÖK tarafından üniversite sınavlarında meslek liselerine uygulanan katsayı uygulamasının kaldırılması iş dünyasında da sevinçle karşılandı.

Hürsiad: Katsayı Uygulamasının Kalkması Ara Elaman Çözümünü Önleyebilir
Sanayiciler, sıkıntı çektikleri kalifiyeli elaman sıkıntısına katsayı ile çözümlenebileceği görüşünde.
Gaziantep Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan, uygulamanın iş dünyası adına sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Fincan, katsayı uygulamasının gelecek nesillere vurulmuş en büyük zarar olduğunu ifade ederek, "Bu hata düzeltildi. Biz sanayiciler, işletmeciler olarak en büyük sıkıntımız, nitelikli eleman bulamama problemiydi. Umarım bundan sonra yapılan bu düzenleme ile artık bu tip problemlerle Türkiye`de karşılaşmayız." dedi.
Katsayı uygulamasının Türkiye`nin geleceğine yönelik menfi bir durum olduğunu ifade eden Fincan, üniversiteye girişte katsayı uygulamasının kaldırılmasının son derece olumlu bir adım olduğunu belirterek, "Mesleki ve teknik liselerin cazibesi bu kararla biraz daha artmıştır. Türkiye ekonomisi açısından mesleksizlik sorununun giderilmesine ilişkin önemli bir adımdır. İş dünyası adına da sevindirici bir gelişme oldu." diye konuştu.