Depremzedeli Öğrencileri Öss’yi Motive Etmek İçin Çalışıyorlar

ÖSS’ye hazırlanmak için Kırıkkale’ye gelen 50 Vanlı öğrencinin, depremin olumsuz etkilerinden arınmalarını sağlamak için sosyal çalışmalar başlatıldı.

Depremzedeli Öğrencileri Öss’yi Motive Etmek İçin Çalışıyorlar

Öğrencilerin tamamı bir yıllık hayat sigortası kapsamına alınırken, toplu yemek ve sinema etkinlikleri ile moral ve motivasyonlarının yükseltilmesi amaçlanıyor.

Kırıkkale Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu Genç İş Adamları Derneği (AGİAD), Maltepe Dershanesi ve Makro Market tarafından düzenlenen etkinliklerde öğrenciler, depremin izlerini silmeye çalışıldı.

Yapılan programa katılan Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, şunları söyledi: "Hepinize geçmiş olsun. Halkımızın ortak hareket etmesi çok önemli. Kader birliği denen şey budur. Bu vesile ile devletin ve sivil toplum örgütlerinin verdiği destekten dolayı devletin valisi olarak Van depreminden sonra bölge insanına destek veren herkese teşekkür ediyorum. Allah devletimize, milletimize, devletle ortak hareket eden bütün kurum ve kuruluşlara zeval vermesin. Bir komisyon kurduk, gereken her şey yapılacak. ilgili destek de dernek tarafından takip edilecek. Bu çocukların okula intibakları ve kayıtları ile ilgili en ufak bir problem olmuyor.”
Vanlı öğrencileri Kırıkkale’de görmekten son derece mutlu olduğunu ifade eden Kale Maltepe Eğitim Hizmetleri AŞ Başkanı Bekirhan İşler, öğrencilerin ÖSS’yi kazanmaları için çalışacaklarını ifade etti. Depremzede öğrenciler ise "Kırıkkale halkı bize her türlü yardımı yapıyor. Kırıkkale’ye gelmekten çok mutluyuz. Bunun yanında memleketimizi özlüyoruz." dedi.

Programa AGİAD Genel Sekreteri Mustafa Şar, Kale Maltepe Eğitim Hizmetleri AŞ Başkanı Bekirhan İşler, Karakeçili Yurdu Müdürü Taha Özcan ve öğrenciler katıldı.