İlköğretim Öğrencileri, Sınıfta Sahanda Yumurta Pişirdi

Ankara`nın Şereflikoçhisar ilçesinde faaliyet gösteren Özel Kudret Ünal İlköğretim Okulu, `Hayata Hazırlık Projesi` kapsamında öğrencilerine kendi başlarına yapabileceklerini küçük yaşta öğretiyor.

Öğrenciler,
bu yıl müfredata eklenen Hayata Hazırlık Dersi`nde sınıfta sahanda yumurta pişirdi.

Sınıf öğretmeni Ali Osman Gül, ders ile öğrencilerin kendilerine güvenini sağlamak ve günlük hayatta karşılaşabilecekleri sorunların kendi başlarına üstesinden gelebilmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Okulda her sınıfın farklı dalda hayatı öğrenme derslerinin olduğunu söyleyen Gül, "Diğer sınıflarda öğrencilerimiz salata yapma, düğme ve sökük dikme, çay demleme, ayakkabı boyama, temizlik yapa, misafir karşılama veya misafire ikramlar yapma ve çiçek dikme gibi günlük hayatta yapabilecekleri işler öğretiliyor. Kısaca biz bu yaşta çocuklarımızı hayata hazırlıyoruz." dedi.
Okul Müdür Rıfat Özdemir ise hayata hazırlık projesi ile eğitim ve öğretim vermenin yanında öğrencilere hayatı ve hayatın diğer yüzünü öğrettiklerini söyledi.
Hayata Hazırlık Dersi`nin çok zevkli olduğunu söyleyen öğrenciler de ders sayesinde sahanda yumurta pişirmeyi şimdiden öğrendiklerini belirtti.
Öğrencilerden Şüheda Gamze Tarhan, "Derste hem öğreniyoruz hem de eğleniyoruz. Yumurta pişirmenin yanında giysi katlama, kravat bağlama, temizlik gibi işleri de öğreniyoruz." diye konuştu.
Öğrenciler evlerinden getirdikleri malzemelerle sınıfta sahanda yumurta pişirerek öğrendiklerini pekiştirdi.