Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi’nde Erzurum Pilot İl

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen `Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi’nin tanıtım çalışmaları devam ediyor.

43 ilde uygulanacak ve Erzurum`un pilot iller arasında yer aldığı projenin tanıtımı için kente gelen ekip, Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret etti.
ETSO Genel Sekreteri Abdulkadir Ungan ve Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen ile görüşen Projenin Türkiye Sorumlusu Paul Weide, görüş alışverişinde bulundu. 20 ay süreli ve toplam bütçesi 15 milyon Euro olan projenin, Türkiye’de hayat boyu öğrenmenin daha da gelişmesine katkıda bulunacağını ifade eden Paul Weide, hayat boyu öğrenme kavramının, yeni bir meslek edinmek isteyen, iş değiştirmek isteyen ya da işinde ilerlemek isteyen her yaştaki insanı ilgilendirdiğini söyledi.
Projenin örgün, yaygın ve okul dışı eğitimleri kapsadığının altını çizen Weide, projenin, iş gücünün istahdam edilebilirliğini artıracak hayat boyu öğrenme imkânlarına odaklanacağını vurguladı.
Genel Sekreter Abdulkadir Ungan da ETSO’nun eğitime verdiği öneme değinerek, son dönemde Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) Mali Destek Programı çerçevesinde, ABİGEM aracılığıyla önemli eğitim programları düzenlediğini söyledi. Ungan ayrıca, ETSO’nun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen ve işletmelerin kalifiye eleman bulma sorununa çözüm getirmesi beklenen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 Projesi’yle ilgili çalışmaları da sürdürdüğünü dile getirdi.

Ziyarette, Projenin Bölge Sorumlusu Durali Bergama ve proje eş uzmanı Davut Dağabakan da hazır bulundu.