Somali Bakanlar Türkiye’ye Övgüler Yağdırdı

Başkent Mogadişu’daki Kimse Yok mu Merkezi’nde Türk işadamları ile bir araya gelen Somalili bakanlar Türkiye’ye övgüler yağdırdı.

Somali Bakanlar Türkiye’ye Övgüler Yağdırdı


Somali Eğitim Bakanı Dr. Ahmed Aid İbrahim, Dışişleri Bakanı Hamid Ali Maşeye ve aileden sorumlu Bakan Meryem Aweis, başkent Mogadişu’da Türk işadamlarıyla bir araya geldi.


Türk Eğitim Kurumları Somali Koordinatörü Bilal Çelik ve Kimse Yok Mu Somali Koordinatörü Orhan Erdoğan’ın da hazır bulunduğu görüşmede ilk konuşmayı yapan Somali Eğitim Bakanı Dr. Ahmed Aid İbrahim Öncelik’le böyle bir bayram gününde kendilerini yaln zbırakmayan Türk işadamlarına teşekkür etti. Türkiye’nin Somali halkına asla unutulmayacak destek verdiğini dile getiren Bakan İbrahim “Bu hizmetlere vesile olan ve muhterem Fethullah Gülen Hoca’ya da şükranlarımız sunuyoruz. Şu anda zor durumda olan Somali bir sonraki bayramda çok daha iyi olacaktır.” dedi.


Görüşmeye iştirak eden Somali Dışişleri Bakanı Hamid Ali Maşeye ise “Ülkemiz savaşlardan kalma izler içinde. Türkiye’nin bu zor gündeki yardımı bundan 500 yıl önce Osmanlı’nın bize yaptığı yardımlarının yenileridir. Somali halkı bu zor süreçte yapılan yardımları unutmayacaktır. Bu bayramda ailelerinizle olmanız gerekirken bizimlesiniz. Şizlere müteşşekiriz.” diye konuştu.


Somali’nin aileden sorumlu bakanı Meryem Aweis ise Türk insanında gördükleri desteğin bir fedakarlığın ifadesi olduğunu söyledi. Aweis “Umutlarımızın tükendiği anda sizleri yanımızda gördük. Desteklerinize ihtiyacımız var. Somali halkı için yaptığı destekten dolayı Allah sizlerde tazı olsun.” ifadelerini kullandı.


Görüşmede bakanları dikkatle dinleyen Türk işadamları, bakanların yaptıkları konuşmaları alkışladı.