İranlı Dini Lider Hatemi, Bayram Hutbesinde Uaek`i Uyardı

İran`ın başkenti Tahran`da bayram namazını kıldıran Ayetullah Ahmed Hatemi, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı Yukiya Amano`yu sahte belgelerle nükleer gözlem görevlerini lekelememeleri yönünde uyardı.

İranlı Dini Lider Hatemi, Bayram Hutbesinde Uaek`i Uyardı
Tahran Üniversitesi`nde kılınan bayram namazında konuşan İran Uzmanlar Meclisi üyesi Ayetullah Ahmed Hatemi, Müslümanların bayramını kutladı ve UAEK Başkanı Amano`yu İran hakkında sahte belge yayınlamamaları yönünde uyardı. Hatemi, ABD`nin İran hakkında başarısızlığa uğramış 10 adet komplosu olduğunu da belirtti.

Bölgede İslami uyanış yaşandığını ve diktatörlerin halkların iradesi tarafından devrildiğini vurgulayan Hatemi, "Bu sene tecrübesiz ABD Başkanı Barack Obama`nın en karanlık yılı oldu, çünkü kendilerinin kör kuklaları olan Tunus Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve Libya lideri Muammer Kaddafi devrildi" dedi

Bölgedeki İslami uyanışın İran İslam Devrimi`nden esinlendiğini iddia eden Hatemi, bu konjonktürel ortamda ABD`nin uluslararası kuruluşları kullanarak UAEK`i etkilemeye ve atmosferi İran`a karşı çevirmeye çalışmasının normal olduğunu belirtti.
Kaynak: İHA