Devlet Hastanesi, Özel Hastane Standartlarının Da Üzerine Çıktı

Ankara’da hizmet veren Yenimahalle Devlet Hastanesi, özel hastane standartlarının da üzerinde hizmet veriyor.

Hastane odaları en fazla iki, çok büyük kısmı ise tek kişilik. Özürlüler için özel dizayn edilmiş banyo ile tuvaletin de bulunduğu odalarda, telefon, televizyon ve refakatçi koltuğu mevcut. Helikopter pisti ve 400 araçlık otoparkı da olan hastanede, çocuklar için bir de oyun alanı hizmet veriyor. Hasta haklarına gelen bildirimlere göre yataklı servislerde hasta memnuniyet oranı yüzde 100. Hastanenin, sağlık turizminde de öncü merkezlerden biri olması hedefleniyor.
Yenimahalle Devlet Hastanesi, mimari yapısı ve hizmetleri ile özel hastane standartlarının da üstünde hizmet veriyor. Hastane Başhekimi Op. Dr. Uğur Yıldız, mimarisi ödül alan hastanenin 155 yatak kapasitesi bulunduğunu söyledi.
Toplam oda sayısının 115 olduğunu aktaran Yıldız, “Bunlardan 40 oda çift kişilik, 68’i tek kişilik, 7 tane de suit oda mevcut.” diye konuştu.
Yıldız, hastanede bir helikopter pisti ile 400 araçlık oto parkı bulunduğunu, anne babaları ile gelen çocuklar için de bir oyun alanı olduğunu aktardı.

HASTANE MİMARİSİ, ÇALIŞANLARI DA HASTALARI DA MUTLU EDİYOR
Hastane mimarisinin çalışanlar kadar hastaları da mutlu ettiğini söyleyen Yıldız, "Hastanemizde kan alma bölümü tek yerde değil. İkinci ya da üçüncü kata git oradan kan aldır, diye bir şey yok. Hasta muayene oluyor, aynı koridorda kan alma var. Her polikliniğin kendi kan alma merkezi var. EEG, EMG gibi klinik uygulamalar, nöroloji ile aynı koridorda. Aynı şekilde çocuk gelişimi, çocuk kan alma, emzirme odası aynı koridorda. Yani hastaları hastane içinde dolaştırmıyoruz. İşlemler daha çabuk bitiyor." diye konuştu.
Yıldız’ın verdiği bilgiye göre; hastane acilinde branş uzmanları da nöbette. Aralık ayından itibaren çocuk ve dâhiliye branşlarından uzmanlar da acillerde nöbet tutacak. İlerleyen dönemlerde ise genel cerrahi, anestezi ve kadın doğum da bulunacak. Somali, Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelerden gelen hastalara da kucak açan hastanenin, sağlık turizmi konusunda da öncü olması planlanıyor.