Bakan Ergin ve Vali Lekesiz Huzurevini Ziyaret Etti

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay’ın Serinyol Huzurevi`nde kalan yaşlıları ziyaret ederek, onların bayram sevincine ortak oldu.

Duygulu anların yaşandığı ziyarette Ergin, ``Yaşlılarımızı bayramlarda ihmal etmeyelim. En kötü günümüz bayram tadında olsun.`` dedi.

Huzurevlerinde kalan yaşlıların bu özlemini dindirmek için Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz harekete geçti. Serinyol Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Adalet Bakanı Ergin ve Vali Celalettin Lekesiz, huzurevi sakinlerinin çocuk, torun özlemini gidermeye çalıştı.
Yaşlıların elini öperek, onlara çiçek veren Adalet Bakanı Ergin, bayramlarda yaşlı ve kimsesiz vatandaşların unutulmamasını istedi. Bakan Ergin, ‘‘Bugün burada bu toplumun büyükleri değerli ablalarımız, teyzelerimiz, amcalarımızla beraber bir kutlama yapıyoruz. Bu büyük ülke, bu büyük millet hamiyetiyle, potansiyeliyle, gençlerimizle, yaşlılarımızla bütün insanlarını huzur ve barış içerisinde yaşatmaya muktedir bir ülkedir. Yaşlılarımızı, kimsesi olmayan teyzelerimizi, amcalarımızı, dedelerimizi böyle günlerde hatırlamalı, onların öz çocuklarına duydukları özlemi böyle ziyaretlerle azaltmalıyız.’’ şeklinde konuştu.

Huzur evlerinin bu bayramda bir bekleyişe sahne olduğunu belirten Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, onların özlemini azaltmak için yanlarında olduklarını söyledi. Huzurevlerinin, sadece bayramlarda ziyaret edilmemesini isteyen Lekesiz, ‘‘Hem ilimiz hem de ülkemiz genelinde bir Kurban Bayramı’nı daha huzur ve güven ortamı içerisinde kutlamanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Bu coşkuyu değerli yaşlılarımızla paylaşmak istedik. Sayın bakanımız da bu güzel ortamı huzurevinde yaşayan insanlarımızla paylaşmak için teşrif ettiler. Ziyaret çok iyi oldu. Bayramda gözü yolda bekleyenler bizim geldiğimizi görünce yüzleri gülmeye başladı. Hem biz mutlu olduk hem de onlar.’’ ifadelerini kullandı.

Huzurevindeki ziyarete; Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Başoğlu, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal ve eşleri katıldı.
Serinyol Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi`ne yapılan ziyaretin ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve kurum müdürleri, daha sonra Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nda (SHÇEK) kalan kimsesiz çocuklarla bayramlaştı. Çocuklara harçlığın yanı sıra çeşitli hediyeler veren Adalet Bakanı Sadullah Ergin, çocukların bayram heyecanına ortak oldu.