Banka Soygunu Zanlısı Alanya`da Yakalandı

Diyarbakır`da çalıştığı bankaya ait dövizi çalarak kayıplara karışan güvenlik görevlisi, Antalya`nın Alanya ilçesinde bir kebapçıda yakalandı.

Banka Soygunu Zanlısı Alanya`da Yakalandı
Şahsa yardım ettikleri gerekçesiyle 3 kişi daha gözaltına alındı.

Diyarbakır`da çalıştığı bankanın dövizini İstanbul uçağına vermek üzere havaalanına götürürken araçta bulunan mesai arkadaşını tabanca tehdidiyle etkisiz hale getirip bagaja kilitledikten sonra, içinde 2 milyon dolar bulunan torbayı alarak kayıplara karışan S.A., Diyarbakır polisinin teknik takibi sonucu Alanya`da yakalandı. Polis, soygunu gerçekleştirdikten sonra kayıplara karışan şahsın Alanya`da olduğunu tespit etti. S.A., Diyarbakır ve Alanya Asayiş Büro Amirliği ekiplerince saat 18.10 sıralarındaçarşı merkezindeki bir kebapçıda yemek yerken yakalandı. Üzerinden Nurhak Tekinoğlu adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan S.A.`nın birlikte yemek yediği arkadaşı Hayrettin C. de gözaltına alındı. Zanlıyı evinde sakladığı gerekçesiyle Emrah G. ve S.A.`nın Elazığ`daki akrabalarının iki ayrı banka hesabına 10 bin TL ve 3 bin 500 TL para yatıran Ali K. adlı şahıslar da gözaltına alındı.

Ali K.`nın evinde yapılan aramada 500 TL`lik banknotlar halinde toplam 130 bin 500 avro para ele geçirildi. Paranın geri kalanının bulunması için çalışmalar sürüyor.
Kaynak: İHA