Tayland`da Seller Fabrikaları Su Altında Bıraktı

Tayland`da son 3 ayda 77 eyaletten 63`ünü etkileyen seller, başkent Bangkok`un kuzeyindeki 10 bin fabrikayı su altında bıraktı.

437 kişinin ölümüne sebep olan seller, dünya ekonomisini de etkiliyor.

Her ne kadar küçük işletmeler işlerine geri dönseler de büyük fabrikaların aldıkları büyük hasar, onların üretim yapmasını engelliyor. Tayland Başbakanı Yingluck Şinavatra geçtiğimiz günlerde "Kum torbalarını yerleştiriyoruz. Umuyoruz ki kum torbaları yeterince güçlü bir şekilde dayanır" ifadelerini kullanmıştı, fakat fabrikalar sualtında durmaya devam ediyor. Sabit disk üreticisi Western Digital şirketi, Tayland`daki işlerine verdikleri arayı uzattıklarını açıkladı. Bu karar, şirketin hisselerini yüzde8 düşürdü

Western Digital Araştırma ve Geliştirme sorumlularından Kurt, Tayland`ın dünyanın en büyük sabit disk üreticisi olduğunu ve bu sektörde bütün büyük şirketlerin Tayland`da olduğunu belirtti. Kendi şirketlerinde de yaklaşık 40 bin kişinin çalıştığını kaydeden Kurt, "ABD ve Malezya`dan gelen parçalar da olsa da ana üretim, montaj ve test aşamaları burada yapılıyor. Diğer şirketlerin ne kadar hasar aldığı konusunda net konuşamam ama Tayland`da endüstrinin olduğu bölgeler sel suları altında kaldı. Havadançekilmiş görüntülerde bunu görebildik. Fabrikanın içindeki suyu bilmiyorum ama bazı bölgelerde metrelerce sel suyu var" ifadelerini kullandı.

Kurt, işlerini askıya aldıklarını ve işe başlamak için su seviyesinin düşmesini beklediklerini belirtti.
Kaynak: İHA