Ak Partili Yavilioğlu, Misafir Depremzedeleri Ziyaret Etti

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavili, Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmetiçi Eğitim Tesisleri`nde misafir edilen Vanlı depremzedeleri ziyaret etti.

Ak Partili Yavilioğlu, Misafir Depremzedeleri Ziyaret Etti

Van`da meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören depremzedelerden Erzurum`a yerleştirilen depremzedelere sivil toplum örgüt temsilcileri, bürokratlar ve milletvekillerinin ziyaretleri sürüyor.

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu da Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ile depremzedeleri ziyaret etti. Devletin ve hükümetin depremzedelerin yanında olduğunu belirten Yavilioğlu, gelecek yılın ilk aylarından itibaren, TOKİ tarafından depremzedelerin konutlarının yapılarak yıl sonunda hak sahiplerine teslim edileceğini kaydetti. Depremzedelerin Erzurum`da misafir olduğuna da vurgu yapan Milletvekili Yavilioğlu, "Sizler misafirimizsiniz, başımızın tacısınız. Erzurum`da bulunduğunuz sürece her türlü ihtiyacınız devletimiz tarafından karşılanacak. Bütün isteğimiz sizlerin şehrimizden memnun ve mutlu ayrılmasıdır." diye konuştu.

Fatih Cengiz ise belediye olarak depremzedelere çeşitli yardımlarda bulunduklarını söyledi. Depremzedeler Erzurum`da kendilerini evlerindeymiş gibi rahat ve güven içerisinde hissettiklerini anlattı. Bir depremzede ise devletin ve hükümetin sıcak ilgisini görmekten duyduklarını memnuniyeti dile getirerek, "Devletimizin ve hükümetimizin bu kadar güçlü ve büyük olduğunu bilmiyorduk. Depremin neden olduğu yıkım ve acı bütün Türkiye`yi bütünleştirdi." şeklinde konuştu.