Ak Parti`li İşler: Suriye`ye Müdahaleyi Önlemeye Çalışıyoruz

AK Parti Ankara Milletvekili Prof.

Dr. Emrullah İşler, "Suriye`ye müdahale etmiyoruz, müdahaleyi önlemeye yönelik çaba sarf ediyoruz.” dedi.
Tv8’de Erkan Tan’ın konuğu olan AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye–Suriye ilişkileri ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan İşler, "Dün Arap birliği toplandı ve Suriye’ye karşı bir takım yaptırım kararları alındı. Burada herhangi bir emperyalist güç müdahalesi de söz konusu değil. Ben, Arap Birliği`nin ilk defa tarihinde böyle bir rol üstlenmesini de çok önemli bir gelişme olarak görüyorum. Arap dünyasında son aylarda ciddi manada bir değişim yaşanmaktadır. Bizim de bölgenin güçlü bir aktörü olmamız sebebiyle Arap Birliği’ne destek vermemiz söz konusu. Burada atılan adımlar da emperyalist müdahaleyi önlemeye yönelik yapılan hareketlerdir.” diye konuştu.


“ESAD KENDİ KENDİNİ DEVİRİYOR”
Beşar Esad’ı devirme gibi bir dertleri bulunmadığını hatırlatan İşler, "O kendi kendini deviriyor. Halkına kan kusturan bir lider ilelebet yönetimde kalamaz. Beşar Esad kendi sonunu kendi hazırlıyor. Artık geri dönüş yok diyorum ben. Bir an önce bölge ülkeleri ve yönetimleri aklı selim bir şekilde hareket ederek halkın meşru taleplerini karşılamalı, ondan sonra da demokrasiye geçilmeli.” ifadeleri kullandı.

Sınırların değişmemesi konusunda çaba sarf ettiklerini aktaran İşler, "İzlediğimiz dış politikada sınırların değişmemesi konusunda büyük çaba sarf ediyoruz. Biz halkın taleplerine kulak verilsin istiyoruz. Verilmezse bölgede sürdürülebilir bir güvenlik ve istikrar sağlanamaz. Onun acısını şu an çekiyoruz maalesef.” diye konuştu.
Büyük Ortadoğu Projesi`nin Irak’a müdahaleden sonra gündeme geldiğini söyleyen İşler, “O zaman da projenin amacı bölgeye demokrasiyi getirmekti. Fakat daha sonra Amerika maalesef çark etti. Eski rejimlerle devam etme yoluna gitti. Ama şimdi halk elini taşın altına koydu, daha fazla demokrasi, insan hakları istiyoruz diyerek korku duvarını aşıp başkaldırdı. Rejimleri yıkmaya başladı.” tespitinde bulundu.


“AMERİKA’NIN YANLIŞ POLİTİKALARINI EN ÜST DÜZEYDE ELEŞTİRİRİZ!”
Amerikalıların Irak’ta yaptığı yanlışları yüzlerine söylediklerini ifade eden İşler, "Bunlara göz yummadık. Biz Amerika’nın yanlış politikalarını en üst düzeyde eleştiren bir hükümetiz. Aynı hatalar başka yerlerde yapılmasın diye aynı düzeyde çaba sarf ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İsrail’e hatasının bedelini ödettik, ödetmeye de devam edeceklerini aktaran İşler, İsrail’in Türkiye ile ilişkilerinin bozuk olmasının onlara ciddi bir darbe olduğunu belirtti. İşler, “Biz İsrail’e de yapmış olduğu hatanın bedelini ödettik, bundan sonra da ödeteceğiz. Bunun acısını şu an yaşayıp ilişkileri düzeltmek için büyük çaba sarf ediyorlar. Bugün herkes İsrail’in gücünü biliyor. Türkiye, izlediği şahsiyetli dış politika sebebiyle İsrail’e yanlış yaptığı zaman en sert tepkiyi verebilmiştir. Bu da Türkiye Cumhuriyeti’nin izlemiş olduğu şahsiyetli dış politikanın en büyük göstergesidir.” açıklamalarında bulundu.