Canikli: Sağlık Alanındaki Kalite Artışı Dünyanın Da Dikkatini Çekiyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, son 9 yılda Türkiye’de birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da inanılmaz bir dönüşüm yaşandığını söyledi.

Canikli: Sağlık Alanındaki Kalite Artışı Dünyanın Da Dikkatini Çekiyor
Canikli, "Vatandaşlarımız bunu görüyor, ama bu dönüşüm sadece bizim dikkatimizi çekmiyor, Türkiye`nin sağlık alanında kalitedeki yükseliş tüm dünyanın dikkatini çekiyor.” dedi.

Nurettin Canikli, Giresun’da 150 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 75 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ve Espiye 50 yataklı Devlet Hastanesi için toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 12 Haziran genel seçimleri öncesi Giresun halkına 28 proje vaadinde bulunduklarını hatırlattı. Projelerden ikisi olan hastane projelerinin bugün temellerinin atılarak hayata geçtiğini vurgulayan Canikli, şunları söyledi: "Bu hizmetlerin en kısa zamanda tamamlanması ve Giresun halkının hizmetine açılmasını Cenab-ı Hak`tan temenni ederim. Biz de bir an evvel bu çalışmaların hizmete hazır hale getirilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 12 Haziran genel seçimleri öncesi 28 proje açıklamıştık. Söz verdiğimiz 28 projeden bugün ikisini hayata geçiriyoruz. Söz verdiğiniz projeleri kısa zamanda hayata geçireceğiz.”
Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi binasının yapımıyla ilgili olarak yaşanan arsa problemi nedeniyle bugüne kadar hastane binasının yapımının geciktiğini ifade eden Canikli, sorunun önümüzdeki günlerde aşılarak, projenin hayata geçirileceğini aktardı. Canikli, Giresun’un sağlık alanında da değişim ve dönüşümler yaşadığını kaydederek, şöyle konuştu: "Giresun’da yapmaya çalıştığımız şu; Giresun’u sağlık hizmetleri açısından bölge ülke vatandaşlarının tercih edeceği cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Modern ve 5 yıldızlı oteller ayarında hastaneler inşa ediyoruz. Ben inanıyorum ki, tüm bu hastane inşaatları bittiğinde bölge ülkeleri insanları kaliteli hizmet almak üzere Giresun’a gelecektir. Giresun ekonomisine katkı sağlayacaklar. Giresun ile sağlık aşanındaki hedeflerimiz bu. Giresun sağlık alanında cazibe merkezi olacak.”
Türkiye’de sağlık alanında yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Canikli, şunları dile getirdi: “Son 9 yılda Türkiye’de birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da inanılmaz bir dönüşüm yaşandı. Vatandaşlarımız bunu görüyor, ama bu dönüşüm sadece bizim dikkatimizi çekmiyor, Türkiye`nin sağlık alanında kalitedeki yükseliş tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul’a sağlık hizmeti almak için dünyanın gelişmiş ülkelerinden dahi, değişik birçok ülkelerden 250 bine yakın insan geldi. Türkiye sağlık alanında dünyanın dikkatini çekiyor. Bu, rakamlara net şekilde yansıyor. Kendi ülkesini değil, Türkiye’yi tercih ediyor. Bu dönüşüm son derece önemli ve anlamlıdır. 15-20 yıl önce Amerikan ya da İngiliz filmelerinde görürdük, o vatandaşı dünyanın neresinde olursa olsun ambulans helikopter ve uçakla gider alır gelirlerdi. Biz bu tabloya sadece gıpta ile bakardık. İç geçirirdik. Bizim için bu görüntülerin hayalini kurmak bile hayaldi. Ama bugün gelinen noktada Türkiye ya da dünyanın neresinde olursa olsun bir Türk vatandaşı sağlık hizmetine ihtiyacı varsa, ambulans helikopter ya da uçaklarımız onu alıyor ve ülkemizde bunu uyguluyor. Dünyanın diğer ülke vatandaşları bu hizmete layık da Türk vatandaşları layık değil mi? Elbetteki layık. Hiçbir şey sözde olmuyor. Önemli olan icraat. Bunlarla gurur duyuyoruz. Daha da artacak.”
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin de Giresun’da sağlıkta yaşanan değişime dikkat çekti. Vali Şahin,Türkiye ve Giresun’da yaşanan sağlık değişimlerini, Fransız devrimine benzetti.
Konuşmaların ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli ve Giresun Valisi Dursun Ali Şahin hastanelerin temellerini attılar.
Temel atma törenine AK Parti Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı, Giresun Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, Sağlık İl Müdür Vekili Cengiz Cindemir, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, kamu kurum ve kuruluşların müdürleriyle vatandaşlar katıldı.