Kredi Kartı Dolandırıcısının Oyununu Polis Bozdu (özel)

Beyoğlu’nda bir barda çalışan garson, patronuna gelen kredi kartının şifresini değiştirip 4 bankamatikten gizlice 8 bin lira para çekti.

Bankadan gelen uyarı ile durumun farkına varan bar sahibi, polis ile işbirliği yaparak yanında çalışan zanlıyı yakalattı. Kredi kartı üzerinde çıkan zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay, Yeni Çarşı Caddesi’nde bulunan bir barda gerçekleşti. Bar sahibi M.A. kredi kartı için bankaya başvuruda bulundu. Kredi kartı bir süre sonra iş yerine geldi. Bar sahibi iş yerinde olmadığı için barda çalışan Y.O. (34) kredi kartını teslim aldı. İddiaya göre, Y.O kartı teslim aldıktan sonra müşteri hizmetlerini arayarak bar sahibinin kimlik bilgileri ile kartın şifresini değiştirdi. Daha sonra bar çalışanı kredi kartı ile değişik tarihlerde değişik bankamatiklerden toplam 8 bin lira para çekti. Para çekme işleminin ardından kredi kartının bağlı bulunduğu bankadan bar sahibi M.A’ya bir telefon geldi. Telefonda kredi kartı ile para çekildiği ve bu paranın geri ödenmediği uyarısında bulunuldu. Bankanın uyarısı ile şoka uğrayan bar sahibi durumu hemen polise bildirdi. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, kredi kartı ile işlem yapılan bankamatiklerdeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. İncelemeler sonucunda paranın bar çalışanı Y.O. tarafından çekildiği tespit edildi. Daha sonra polis ekipleri şahsı barda çalışırken gözaltına aldı. Şahsın üzerinde yapılan arama sonucunda kredi kartı ele geçirildi. Zanlının emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf ettiği bildirildi. Sorgusu tamamlanan şahıs, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Adliyedeki işlemlerinin ardından zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.