Katolik Kiliseleri Başkanı Paas, Türk Derneklerini Ziyaret Etti.

Almanya`da Gelsenkirchen genelindeki Katolik kiliselerinin Başkanı Manfred Paas, eğitim ve kültür alanında faaliyet gösteren Giseb ve Harmonie dernek yöneticileri ile bir araya geldi.



Giseb Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil İmancı, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cihan Ural ve Harmonie derneğinin Proje Müdürü Metin Ulusoy’un da hazır bulunduğu görüşme Harmonie dernek lokalinde gerçekleşti. Katolik Kilisesi yetkililerini daha önce ziyaret ettiğini belirten İmancı, Giseb’in yaptığı faaliyetleri multimedya eşliğinde Manfred Paas’a anlattı. Giseb derneği bünyesinde üç adet eğitim merkezi ile 300 öğrenciye hizmet verdiğini açıklayan İmancı, Alman ve Türk toplumunun birbirlerini daha iyi tanımaları için ortak programlar yapılması gerektiğini dile getirdi.


İki derneğin yaptığı sosyal ve kültürel programlardan çok etkilendiğini belirten Manfred Paas, Harmonie derneği ile komşu olduğunu ancak bugüne kadar geç kalan bir iletişimden dolayı faaliyetlerden yeni haberdar olduğunu söyledi. Komşuluk ilişkilerinin daha da ileriye götürmek isteyen Paas, Kiliseye bağlı farklı müdürlüklerle dernek yöneticilerini tanıştırarak ortak projeler üretmek için çalışma zemini oluşturacaklarını sözlerine ekledi.