Artvin Valisi Necmettin Kalkan`dan İlçe Ziyaretleri

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Ardanuç ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Artvin Valisi Necmettin Kalkan`dan İlçe Ziyaretleri
Vali Kalkan; yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, DSİ 26. Bölge Müdürü Muammer Keleş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, İl Sağlık Müdürü Cemil Yavuz, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Külekçi ve Tarım İl Müdürü Elfaz Ermiş ile birlikte bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ardanuç ilçesine gitti.

Ardanuç Kaymakamı İbrahim Civelek, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, kurum amirleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Kalkan, ilk olarak Kaymakam İbrahim Civelek`i makamında ziyaret etti.

Ardından Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir`i makamında ziyaret eden Vali Kalkan, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra beraberindekilerle Aşık Efkari Kültür Merkezi`ne giden Vali Kalkan`a, Ardanuç Kaymakamı İbrahim Civelek tarafından ilçenin sorunları hakkında detaylı brifing verildi.

Vali Kalkan, brifing sonrası yaptığı konuşmada, "Ardanuç ilçemize kurum amirlerimizle yaptığımız bu ziyaret, ilçe genelinde yaşanan sorunları öğrenip bu sorunları kademeli olarak çözüme kavuşturma noktasında oldukça faydalı olmuştur. En kısa sürede ilçemizin sorunlarının çözümü için gereken çalışmalar başlatılacaktır" dedi.

Konuşmasına Artvin`in geleceğinin eğitim ve turizm olduğuna vurgu yapan Vali Kalkan, "Eğitim oranı yüksek, çağdaş ve kültürlü toplumsal yapısı ile özel bir il olan Artvin`e devletimiz, önemli hizmetler sunmaya çalışmaktadır. KÖYDES projesi kapsamında Ardanuç`a yaklaşık 2.5 milyon TL yatırım öngörülmüştür. Bununla birlikte Ardanuç ilçemizin turizm açısından oldukça önemli tarihi ve doğal zenginlikleri var. Bunlardan biri Gevhernik Kalesi`nin yenileme projesidir. Ayrıca Kanyon ve Adakale de ilimiz içinönemli doğal güzelliklerdendir. Tarihi, doğal ve kültürel değerleri olan bu eserlerin daha etkin bir şekilde turizme kazandırılması için çalışmalarımız olacaktır. Artvin`in geleceği turizm ve eğitimdir. Bu konuda hepimiz hemfikiriz. Turizm için elverişli yerlerin daha faal duruma getirilmesi ve eğitim hizmetlerinin kalitesinin artırılması noktasında Kaymakam ve Belediye Başkanı uyum ve iş birliği içinde başarılı çalışmalar yürütmekteler" diye konuştu.

Aşık Efkari Kültür Merkezi`nden ayrılan Vali Kalkan, cadde üzerindeki bir çay ocağında kendisine ikram edilen çayı içerken vatandaşlarla sohbet etti.

Vali daha sonra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır ve İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner ile 1983 yılında İzmir`de vatani görevini yaparken şehit olan Birkan Bayraktar`ın ailesini evlerinde ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu. Ardanuç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından maddi durumu iyi olmayan bir aile için yaptırılan evi de ziyaret eden Vali Kalkan, programını tamamlayarak ilçeden ayrıldı.
Kaynak: İHA