Ekmek Kırıntısı Cinayeti Zanlılarının 27 Yıla Kadar Hapsi İstendi

Bursa`da, ekmek kırıntısına bastığı için tartıştıkları zihinsel engelli şahsı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen yaşı küçük zanlının 12, ona yardım etmekle suçlanan arkadaşının ise 15 yıla kadar hapsi istendi.

Ekmek Kırıntısı Cinayeti Zanlılarının 27 Yıla Kadar Hapsi İstendi
Edinilen bilgiye göre zihinsel engelli Lütfü Bulur (48), 4 ay önce Mollafenari Mahallesi`nde sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin ardından aynı mahallede inceleme yapan polis, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda S.Ç. (18) ve K.A.`yı (16) gözaltına aldı. Yaşı küçük olan K.A, emniyette verdiği ifadesinde, ölen Lütfü Bulur`u sokaktaki çöpleri toplarken yerdeki ekmek kırıntılarına bastığı için uyardıklarını, bu yüzden aralarında kavga çıktığını belirterek, "Bize küfretti. Ardından şişefırlattı. Aramızda kavga çıktı. S.Ç. olay yerinden kaçarken ben de belimden çıkardığım bıçakla kendisini yaraladım. Olayın ardından kaçıp S.Ç. ile buluştuk ve bıçağı bir evin bahçesine attık" dedi.

Sevk edildiği adli makamlarca tutuklanan 2 şüpheli hakkındaki soruşturma iki ayrı savcı tarafından yürütüldü. Çocuk savcısı "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapsini istediği K.A.`nın cezasının, yaşının küçük olması nedeniyle 12 yıla indirilmesini talep etti. Diğer cumhuriyet savcısı ise, "kasten öldürme suçuna yardım ettiği" iddia edilen S.Ç.`nin 15 yıla kadar hapsini istedi.

Şüpheliler önümüzdeki günlerde 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde hakim karşısına çıkacak

Kaynak: İHA