Chp’li Havutça: Öğretmenlerin Sorunu Ücret ve İşsizlik

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, öğretmenlerin en temel sorunun ücret olduğunu savunarak, "Öğretmenlerimizin yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi vermektedir.

" dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyeleri CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Çalışan öğretmenlerin sorunlarının başında ücretlerinin yetersizliği geldiğine dikkat çeken Havutça, “Bugün açlık sınırı 980 TL yoksulluk sınırı ise 3 bin TL iken öğretmenler ortalama bin 600 – bin 700 TL almaktadırlar. Öğretmenlerimizin yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi vermektedir. Öğretmenlerin alım güçleri her geçen gün azalmakta yaşam standartları düşmektedir. Bu durum onların verimli olmalarını, kaliteli ve nitelikli eğitim vermelerini engellemektedir.” diye konuştu.

Öğretmenlerin diğer önemli sorunun da işsizlik olduğunu vurgulayan Havutça, “150 bin öğretmen açığı varken 400 bin öğretmen atamayı beklemektedir. AKP Hükümeti bu açığı ücretli ya da vekil öğretmen uygulamaları ile kapatmaya çalışmaktadır. 70 bin vekil veya ücretli öğretmen görevlendirilerek hem bu öğretmenlerimize hem de işsiz öğretmenlerimize haksızlık edilmektedir. Ataması yapılmayan tüm öğretmenlerin atamasının yapılması için kanun teklifi verdim. AKP bu fırsatı verdiğim kanun teklifini dikkate alarak değerlendirmelidir.” şeklinde konuştu.