Öğrencilere Sağlıklı Beslenme Eğitimi

Ankara`da Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) öğrencilerine, sağlıklı büyüme ve gelişme için dengeli ve düzenli beslenme konulu seminer verildi.

Öğrencilere Sağlıklı Beslenme Eğitimi

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü diyetisyenleri Reyhan Tekçe ve Sevilay Özden tarafından Keçiören Necip Fazıl Tiyatro Salonu`nda verilen sağlıklı büyüme ve gelişme için dengeli ve düzenli beslenme konulu seminere yaklaşık 350 KEDEM öğrencisi katıldı.
Çocukların gelişimi için çok önemli olan dengeli ve düzenli beslenme konusunda verilen seminerde, diyetisyenler tarafından öğrencilere besin grupları ve vitaminleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Çocuk gelişiminde kahvaltının önemini vurgulayan konuşmacılar asitli içeceklerin ve hazır meyve sularının zararlarına da dikkat çekti.
Besinlerdeki kanserojen maddelerden ve açıkta satılan yiyeceklerin tehlikelerinden de bahseden uzmanlar, seminere katılan velilere de çocuklarını bu ve benzeri tehlikelerden uzak tutmaları için uyarıda bulundu.
Konuşmacıları ilgiyle izleyen öğrenciler seminerin sonunda Reyhan Tekçe ve Sevilay Özden`e sorular yöneltti. Seminer sonunda KEDEM Koordinatörü Ekrem Uslu, konuşmacılara çiçek takdim etti.