Malatya Osb’deki Elektrik Kesintileri Üretime Zarar Veriyor

Malatya Organize Sanayi Bölgesi`nde bir hafta içinde sık sık elektrik kesilmesi iş dünyasını sıkıntıya sokuyor.

Ani enerji kesintileri nedeniyle üretim parkında arızalar oluştuğu belirtilirken, akım gelmesi için beklenen süre nedeniyle ciddi iş kaybı oluştuğu kaydedildi.

2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) İşadamları Derneği Başkanı Muzaffer Erşan, son zamanlarda yaşanan elektrik kesintilerinden fabrikaların ciddi zarar gördüğünü söyledi.
Tamamen elektrik ile çalışan işletmelerin elektriğin kesilmesi ve yeniden gelmesinden doğan zaman kaybının yanı sıra ciddi arızalarında meydana geldiğini dile getiren Erşan, Türkiye’nin üretim açısından rekorlara koştuğu bir dönemde bölgenin en büyük organize sanayi bölgesinde bu tür sıkıntıların yaşanmaması gerektiğini ifade etti.
Erşan, şöyle devam etti: “Organize sanayi bölgemizde böyle sorunlar yaşamak istemiyoruz. Altyapı adına ne yapılması gerekiyorsa yapılmalıdır. İşletmelerde elektrik arızalarından oluşabilecek bir arızanın giderilmesi ciddi zaman almaktadır. Hem zaman kaybı ve hem de maddi kayıp yaşamaktayız."
Fırat Elektrik Dağıtım AŞ (FEDAŞ) yetkililerinden alınan bilgiye göre, TEİAŞ’ın organize sanayi bölgesine yeni bir trafo merkezi yapılarak devreye alındı. Ardından trafoda patlama olması nedeniyle bölgeye elektrik verilemedi. Yapılan çalışmalar sonucunda arızanın giderilerek bölgedeki işletmelere elektrik verilmeye başlandı. Bu süreçte elektrik kesintileri yaşandı.
Pazar günü yapılacak bakım ve onarım çalışmaları ile de bölgede elektrik kesintileriyle ilgili sorunların tamamen ortadan kalkacağı bildirildi.