Yüreğir Belediyesi Başarılı Öğrencileri Destekliyor

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ekonomik imkânları yeterli olmayan ve bu yıl son kez sınava girecek 8.

Yüreğir Belediyesi Başarılı Öğrencileri Destekliyor
sınıf öğrencilerinin eğitimine yönelik çalışmalarına devam ediyor.

İki yıldan bu yana binlerce öğrenciye belediye bünyesindeki YEĞMER (Yüreğir Meslek Edindirme) aracılığı ile SBS kursu veren Başkan Çelikcan, 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde de ekonomik imkânları müsait olmayan 2 bin 500 öğrenciye SBS kursu verildiğini açıkladı.
Kursa katılan 2500 öğrenciye bir yayın evinin sınava yönelik eğitim setleri Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Yüreğir Halk Eğitim Müdürlerinin de katılımıyla dağıtıldı.

Öğrencilere eğitim seti dağıtım töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan; organize ettikleri kurslarda öğrencilerin eğitimi için Yüreğir İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlükleriyle işbirliği yaptıklarını, bu hayırlı işbirliğinin devam edeceğini belirterek, "Bizler binalarımızı, araç-gereç ve eğitim setlerimizi hazırlıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ise öğretmen katkısıyla bizlere destek oluyor. Gençlerimizi hayata hazırladığımız bu kurslar Yüreğir kadar Türkiye’nin de geleceğinde olumlu izler bırakacak. Hep birlikte gördük ki şehirlerin kurulduğu zemin çok önemli bir ülkenin geleceğinin üzerine inşa edildiği gençler en az o kadar önemlidir. Bu kurslarda genç beyinlerin sağlam temellerde gelişmesini sağlamaya çalışıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm emeği geçen öğretmen ve idarecilerimize bu değerli katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum." diyerek işbirliğinin vatandaşlara ve öğrencilere hizmet olarak döndüğünü belirtti.

Geçen yıllarda kurslara katılan öğrencilerin çok güzel okullar kazandığını belirten Başkan Çelikcan, "Amacımız maddi durumu iyi olmayan ailelerimize ve öğrencilerimize hiçbir yük getirmeden onlarında eğitimlerini sürdürmelerine yardımcı olmak. Biz inanıyoruz ki bilinçli ve eğitimli bir toplumla her sorunun üstesinden geliriz. Ülkemizin yarınları eğitimli ve başarılı gençlerimiz sayesinde bugünden daha aydınlık olacaktır Bu duygularla bütün öğrencilerimize üstün ve kalıcı başarılar diliyorum." dedi.

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir Yüreğir Belediyesi ile öğrencilerin eğitilmesi konusunda güzel bir birliktelik ve işbirliği sağladıklarını, oluşturulan mekânlara herkesin gıpta ile baktığını belirterek, "İlçemizde de başarılı ve eğitimli insanların yetişmesi için mükemmel ortamlar hazırladık. Çocuklarımızın da çok çalışarak buradan güzel okullar kazanmasını bekliyoruz, umudumuz bu gençlerdir." diye konuştu.