Uludağ İhracatçı Birlikleri’nden Üyelerine Eğitim Semineri

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), çalışanlarına yönelik ‘İş Dünyasında Farklı Kuşakları Tanımak ve Birlikte Çalışmak’ konulu semineri düzenledi.

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nden Üyelerine Eğitim Semineri

UİB Genel Sekreterliği’nde gerçekleştirilen eğitim seminerinde, çalışanların büyük bir çoğunluğunu oluşturan ve iş yaşamında birbirinden ayrı düşünülemeyen 1961-1980 yılları arasında doğan X kuşağı ile 1980 ve sonrası doğanların oluşturduğu Y kuşağının kaynaşmaları sağlanarak, potansiyellerini performansa dönüştürmek için yapılabilecekler ele alındı.

Genellikle yönetici ve lider kademelerinde bulunan X kuşağı ile iş dünyasına yeni yeni adım atan Y kuşağının birbirlerinden beklentilerinin ele alındığı eğitimde, iki kuşağın farklılıkları üzerinde analizler yapılarak, bu farklılıkları fırsata çevirebilmek ve kurumsal bir sinerji oluşturabilmek adına yapılabilecekler değerlendirildi.

Her bir kuşağın kendi döneminin özelliğini ve enerjisini iş hayatına taşıdığının vurgulandığı ve her kuşak çalışanları için ayrı ayrı düzenlenen eğitimlerde X ve Y kuşağının iş yapış biçimlerinin tanımları, iki kuşağın birbirlerinden beklentileri, kurum kültürünün içselleştirilmesi, karşılıklı anlayışın geliştirilmesi, iş hayatında profesyonel davranış biçimleri ile Y kuşağının beraberinde getirdiği yenilik ve değişimle, X kuşağının deneyimlerinin birleştirilerek sinerji ortamı oluşturulması adına yapılabilecekler anlatıldı. X kuşağı eğitiminde, iş dünyasında yerlerini almaya başlayan Y kuşağının potansiyelini performansa çevirmek ve kurum kültürüyle kaynaştırmak adına kendilerine ne gibi görevler düştüğü aktarılırken, Y kuşağının da yönetici ve lider kesiminde bulunan X kuşağından beklentilerinin ne olduğu hususunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Farklı kuşakları tanıma ve birbirleriyle olan etkileşimlerini anlamanın, günümüzde şirketlerde sıkça görülen kuşak çatışmalarını önlemede anahtar olduğunu belirten seminerin konuşmacısı Baltaş Group Danışmanlarından Sibel Gürler, her iki kuşağın da ihtiyaç ve beklentilerini iyi anlamanın, potansiyelleri performansa ve iş yaşamına dönüştürmede şart olduğuna işaret etti. ‘İş Dünyasının Yeni Kuşağı Diji-Y’leri Anlamak ve Yönetmek’ başlığında verilen eğitimin ikinci ayağında, Türkiye nüfusunun yüzde 20’sinden fazlasını oluşturan ve 1980 sonrası doğup iş dünyasında yerlerini almaya başlayan Y kuşağının, uyumlu bir çalışma ve yüksek performans için gerek duyduğu özellikler ile profesyonel davranışın özellikleri vurgulandı. Sibel Gürler, “Kurumunu ve yöneticilerini Y kuşağı ile beraber çalışmaya hazırlayan, karşılıklı anlayışı geliştiren ve bu yeni kuşağın beraberinde getirdiği değişimi kucaklayan ve var olan tecrübe ile harmanlayan kurumlar fark yaratmayı başaracaktır.” dedi.