Mumcu: Oda Tv Sanıklarının Tutuksuz Yargılanmalarını Arzu Ediyorum (özel)

Oda TV davasında tutuklu bulunan gazetecilere ilk duruşmada destek vermek için bazı basın örgütleri ve gazeteciler Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi.

Mumcu: Oda Tv Sanıklarının Tutuksuz Yargılanmalarını Arzu Ediyorum (özel)
Uğur Mumcu`nun oğlu Özgür Mumcu, iddianamede tutuklu yargılamayı gerektirecek bir unsura rastlamadığını savunarak, yargının daha hızlı davranması gerektiğini söyledi. Mumcu, “Tutuksuz yargılanmaları için tahliyelerini arzu ederim.” dedi.

Gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın`ın da aralarında bulunduğu 12`si tutuklu 14 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı. Meslektaşlarına destek olmak için gazeteciler de adliye önünde yerlerini aldı. Oda TV davasında yargılananların fotoğrafları, adliye önüne koyuldu. ‘Gazetecilere özgürlük, 7 arkadaşımız tutuklu’, ‘Özgür basın varsa özgür toplum vardır’ afişi asıldı.
Gazetecilere destek vermek için Uğur Mumcu`nun oğlu Özgür Mumcu da adliyeye geldi. İddianameyi incelediğinde tutuklanmayı gerektirecek bir unsura rastlamadığını ileri süren Mumcu, “İddianamenin hazırlanmasının bu kadar uzun sürmesini protesto etmek amacıyla buradayız. Dışarıdan bakan bir gözlemci olarak tutuklu yargılanmayı gerektirecek ciddi bir delile rastlamadım. Bu sebeple bugün tahliyelerini bekliyorum. Özellikle Ahmet Şık ve Nedim Şener hakkında hiçbir şey yok. 9 ay geçtikten sonra insan daha kapsamlı bir iddianame bekliyor, çıkan sonuç böyle bir iddianameyle karşılaşmadım. Bu insanlar tutuklu yargılanırken, yargının çok daha hızlı davranması gerekiyor. Tutuksuz yargılanmaları için tahliyelerini arzu ederim.” diye konuştu.