Muğla`da Turizm Altyapı Birliklerinin Çalışmaları Değerlendirildi

Muğla Valisi Fatih Şahin`in başkanlığının yaptığı Bodrum, Milas ve Dalaman turizm altyapı birlikleri tarafından, son bir yıl içsinde yapılan faaliyetler değerlendirildi.

Muğla`da Turizm Altyapı Birliklerinin Çalışmaları Değerlendirildi
Valilik 75. Yıl Salonu`nda birlik yetkililerinin katılımıyla yapılan toplantıdan önce açıklamalarda bulunan Şahin, Bodrum’da hizmet üretmenin kolay olmadığını, çeşitli izinler, kurul kararları ve prosedürler gerektiğini söyledi.
Vahi Şahin, Bodrum katı atık uygulama projesi, ÇED ve imar planı uygulamalarına ilişkin hizmet alımı yapıldığını, projelerin teslim aşamasına geldiğini belirterek, ÇED başvuru süresinin başlandığını, 2012 sonbahar döneminde acil kısımların yapımının hedeflendiğini belirtti. Bodrum’un katı atık tesisi olmadığı için üzüldüğünü ifade eden Şahin, “Göreve geldiğimiz günden beri bununla ilgili çalışmalara hız verdik. Katı atıkla ilgili ihale yapıldı, önümüzdeki günlerde teslim alıyoruz. Bunu müteakip yapım ihalesi çalışmalarına başlıyoruz. Aksaklık olmazsa seneye bu dönemlerde katı atığın ilk verilerini almayı planlıyoruz.” dedi.

Şahin, Milas ilçesinde belediyeyle yaptıkları işbirliğiyle bir çöp kamyonu aldıklarını belirterek, “Çevreyi çok önemsiyoruz. Muğla bir vitrin. Biz zaten kendimiz temiz olmak zorundayız, başkaları için değil. Şehirlerimiz, mekânlarımız, kamu ve özel sektöre ait binalar temiz olmalı. Bu bizim önemli bir vasfımız ama son dönemlerde nedense pek önemsemez hale geldik. Değişik çevre kirlilikleriyle başbaşa kalıyoruz. Bunu gidermek için elbirliğiyle çaba sarf etmeliyiz. Milas’a bağlı köylerimizde görüntü ve koku kirliliklerinin yanısıra sağlık açısından olumsuz etkileri olan atıkların geçici depolanması için 100 adet çöp konteyneri ve 100 adet plastik bidon temin edildi. Alınan çöp kamyonuyla köylerden atıkların toplanması sağlanmıştır. Pazaryerine de modern tuvaletler yapıldı.” şeklinde konuştu.

Turizmin çeşitlendirilmesi için alternatif turizm tesislerinin yapılmasına öncelik verdiklerini de ifade eden Vali Şahin, Muğla’da bir golf sahası olduğunu fakat sayının beşe çıkarılması gerektiğini söyledi. Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlkbahar ve sonbaharda bölgeye çok fazla para harcayan üst düzey turistin gelmemesi için bir neden yok. Dalaman’da 1,5 yıldır sürekli çalışıyoruz, spor kompleksinde vaziyet planı hazırlanmak üzere. Kültür ve Turizm Bakanlığımız`a, alanın tahsisi için müracaat edeceğiz. Tahsisin ardından avan plan hazır, ihalesi de fazla sürmüyor. Süreçte bir problem olmazsa bir yıl sonra onu da bitirmeyi planlıyoruz. Spor kompleksinde uluslararası maçlara uygun iki saha, üç antrenman sahası, soyunma odaları, konferans salonları, medya mensuplarının kullanacağı odalar, yürüyüş parkuru, kafeterya, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahalarını bir yıl sonra hayata geçirmek için son aşamaya geldik.”