Meram’da Ücretsiz İnternet Evlerine Büyük İlgi

Konya’nın merkez Meram Belediyesi ve Türk Telekom İl Müdürlüğü işbirliğiyle geçen yıl hizmete açılan ücretsiz internet evleri, ödev yapmak ve bilgiye ulaşmak isteyen öğrencilerden büyük ilgi görüyor.

Meram’da Ücretsiz İnternet Evlerine Büyük İlgi

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Meram ilçesine bağlı Karadiğin ve Uzunharmanlar Mahallesi ile Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan internet evlerini geçen yıl hizmete açtıklarını hatırlattı.

Kalaycı, “Teknolojik gelişmelerin hızla ilerlediği bir çağda yaşıyoruz. Yüzyılımızın en büyük icadı hiç şüphesiz bilgisayar teknolojisi ve internettir. İnternet kullanımı, son yıllarda özellikle çocuklarımız arasında kontrolsüz ve ölçüsüz bir şekilde artmaktadır. İnternet, bilgiye hızlı ve etkin bir şekilde ulaşmanın en önemli yollarından biri olmanın yanı sıra maksatlı yayın yapan web siteleri ve bu sitelerin bilinçli yönlendirmeleri sonunda, çocuklarımızın kötü alışkanlıklar edinmelerinin yolunu açabilecek kadar da tehlikeli bir hale dönüşebilmektedir. Bu bağlamda, Türk Telekom Konya İl Müdürlüğü ile yavrularımızın güvenli interneti ücretsiz bir şekilde kullanabilmeleri için geçen yıl ilçemizin 3 ayrı noktasında toplam 48 bilgisayarı çocuklarımızın hizmetine sunduk. İnşallah, kısa süre içerisinde Alakova’daki internet evini de hizmete açacağız.” diye konuştu.
Öğrencilerin, internet evlerine yoğun bir ilgi gösterdiğini kaydeden Başkan Kalaycı, “Yavrularımız, internet evlerini kullanarak ödevlerini ve araştırmalarını rahat ve güvenli bir ortamda yapabilmektedir. Gelişen teknoloji ile gerekli bilgiye çok daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşabilmektedirler.” dedi.