Bahreyn`den Depremzedeler İçin Gönderilen Yardımlar Erzurum`a Geldi

Bahreyn Kralığı, Van`daki depremzedelere ulaştırılmak üzere bir uçak dolusu çadır, yün battaniye ve halı gönderdi.

Bahreyn`den Depremzedeler İçin Gönderilen Yardımlar Erzurum`a Geldi
Yardım malzemesini taşıyan uçak Erzurum Havalimanı`na indi. Yardım malzemeleri Erzurum`da konuşlu bulunan Lojistik Merkez` üzerinden Van`a gönderildi.

Van`da meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardında yabancı devletlerin Türkiye`ye yardım seferberliği devam ediyor. Bahreyn Krallığı özel bir uçakla depremzedelere ilk etapta 517 kışlık çadır, 500 yün battaniye ve 500 uyku tulumi ve 40 ton muhtelif yardım malzemesi gönderdi. Yardım uçağını Erzurum Havalimanı`nda Bahreyn`in Ankara Büyükelçisi Dr. Ebrahim Yousuf Al Abdulla, eşi Fatma Al Allavi ile Vali Yardımcısı Özgür Arslan karşıladı. Büyükelçi Abdulla, Bahreyn Kralı ve halkının taziye mesajları ile yardım malzemeleri dost ve kardeş ülke Türkiye`ye getirdiklerini söyledi. Büyükelçi Abdulla ülke olarak, Türkiye`nin istediği her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını kaydetti.Söz konusu malzemeleren yardım olmadığını Kralın Türk halkına küçük bir hediyesi olduğuna işaret eden Büyükelçi Abdulla, "Bahreyn kralı ve halkı adına taziylerimizi getirip yardımın kabulunü rica ediyoruz.bu bahreyen kralılğı ve halkının taziye bildirih yardım taktim ediyoruz. Türkiye bize nelere ihtiyacı olduğu bildirdi bizde bu uhtiyaç doğrultusunda yardım malzemeleri getirdik." dedi.

Büyükelçi Abdulla, 30 Kasım günü kralın oğlu Prens Şeyh Selman`ın Türkiye`ye gelerek Van`da incelemelerde bulunacağını da sözlerine ekleyerek, "Sayın Kralımızın oğlu Şeyh Selman ay sonunda gelecek onunla birlikte Van`ı ziyaret edeceğiz. Sultan bu ayın sonunda 30 kasım`da inşallah gelecekler. Kendileri de deprem bölgesini gördükten sonra ikinci yardım paketini hazırlayacaklar. Biz Türkiye ile kardeş ülkeyiz beraber dostluğumuz devam etmektedir.Başlarına (Türk halkının) başka bir şey gelmemesi için dua ediyoruz." diye konuştu. Yardım uçağıyla birlikte gelen Bahreyn Hayır İşleri Genel Müdürü Mustafa Zevahiri ise dost ve kardeş ülkeye yardım malzemeleri getirdiklerini kaydetti.