Aygün’e Sahip Çıkan Kılıçdaroğlu, Bildiri Yayınlayan Milletvekillerini Uyardı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dersim olayları ile ilgili açıklama yapan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’e sahip çıktı.

Kılıçdaroğlu, Aygün hakkında ‘gereği yapılsın’ diyen milletvekillerine sert çıktı: "Parti içi rekabet adına partiye zarar vermek halka yapılmış ihanettir. Herkes aklının başına alacak."
Meclis`teki CHP grup toplantısında partililere ve milletvekillerine hitap eden Kılıçdaroğlu, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Dersim olaylarıyla ilgili açıklamasından sonra bildiri yayınlayan milletvekillerine hitaben "Herkes aklını başına alsın." ifadelerini kullandı.

İktidara yürüyen parti olduklarını savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "İçimizdeki farklı düşüncelere izin vermezsek, partililerimiz şunu sormayacak mı? Herkese eşit yaklaşacağız, herkesi kucaklayacağız, herkes CHP çatısı altında yerini bulacaktır. Katılalım veya katılmayalım. Bir arkadaşımızın sözünden dolayı CHP’nin demokratik duruşu ile ilgili sonuçlar çıkarmak, saygısızlıktır. CHP her türlü düşünceyi rahatlıkla tartışabilen partidir. Cesaretimiz var, birisi böyle konuştu diye, yok böyle bir şey. CHP’nin zemini Kuva-i Milliye`dir. Bunu bahane ederek, birilerinin parti disiplini dışında basın toplantısı yapmasına bundan sonra izin vermeyeceğim."
"Kapalı toplantıyı arkadaşlarımız özgürce tartışsın diye yapıyoruz. Arkadaşlarımız burada her türlü düşünceyi özgürce tartışabilir." diye konuşan Kılıçdaroğlu, "İzin almadan, ben gideceğim basın toplantısı yapacağım bu olmaz. Parti içi rekabet başımın üstüne, parti içinde farklı görüşler başımın üstünde. Biz kitle partisiyiz. Biz kendi ideolojimize, felsefemize inanıyoruz. Hedefi Mustafa Kemal koydu. Parti içi tartışma kapalı oturumda. Özgürlük evet, herkes özgürdür. Bizde biat kültürü yok. Parti içi rekabet adına partiye zarar vermek halka yapılmış ihanettir. Herkes aklının başına alacak. Bu partinin içinde hiç kimsenin halkın ümidini kırmaya hakkı da yetkisi de yoktur. Kimse kusura bakmasın buna izin vermeyeceğim. Kimseyi kırmak dökmek istemem. Bana zarar verebilirsiniz, hiç kimsenin CHP’ye zarar vermesine izin vermem. Dostça, kardeşçe demokratik kurallar içinde kim seçilip gelmişse başımızın tacıdır. Demokrasi de zaten budur." açıklamasını yaptı.