Asrın Hukuk Bürosu`ndaki Aramalar Sürüyor

KCK soruşturması kapsamında, bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan`ın avukatlarının da bağlı bulunduğu Asrın Hukuk Bürosu`nda başlatılan aramalar sürüyor.

Beyoğlu`nda bulunan Asrın Hukuk Bürosu`na sabah saatlerinde gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, arama çalışması başlattı. Aramalara iki savcının katıldığı, hukuk bürosu adına ise Avukat Özcan Kılıç ve İstanbul Barosu tarafından görevlendirilen bir avukatın da aramalara refakat ettiği öğrenildi. Aramalar devam ederken basın mensuplarına bir açıklama yapan Avukat Özcan Kılıç, "Bir saat önce savcılar geldi ve aramalar yaptı. İstanbul Barosu`ndan bir avukat arkadaş atandı, temsilci olarak geldi.Bende büronun avukatı olarak buradayım" dedi

Gözaltına alınan avukatlara yönelik suçlamaların ne olduğu yönündeki sorulara ise Kılıç, "Abdullah Öcalan`ın avukatlığını yapan gözaltındakilerin hepsinin ortak noktası 2002 yılından bu yana Öcalan`ın avukatlığını yapan kişiler olmaları. Ortak nokta bu, onun dışında başka bir bilgi yok elimizde" diye karşılık verdi.

Avukat Özcan Kılıç, bir basın mensubunun, İstanbul Barosu`ndan avukat gönderilmediği yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine de, "Gözaltına alınan avukat sayısı 47 olunca avukat sayısı yeterli olmadı. Bir arkadaş geldi. Atilla Bey içeride. Tam saatinde geldi" dedi

Hukuk bürosunda özel olarak bir şeyin aranmadığını vurgulayan Kılıç, "Rutin bir arama. İki savcı var, iki de avukatız. Kitaplar, dosyalar aranıyor. Gözaltına alınan isimlere baktım hepsi bu büroyla bağlantılı olarak gösterilen, Abdullah Öcalan`ın avukatlığını yapmak, onunla görüşmüş olmak" diye konuştu.

Kılıç, Türkiye genelinde gözaltına alınan toplam avukat sayısının ise 47 olduğunu söyledi

Kaynak: İHA