Medvedev: Rusya`nın Füze Kalkanına Karşılığı Mantıklı ve Yeterli Olmalı

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev Rusya’nın NATO öncülüğünde inşa edilen füze kalkanına karşı mantıklı ve yeterli bir cevap verilmesi gerektiğini söyledi.

Medvedev: Rusya`nın Füze Kalkanına Karşılığı Mantıklı ve Yeterli Olmalı
Vladikavkaz bölgesinde Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov, Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov ve diğer askeri yetkililerle bir araya gelen Medvedev, NATO ile füze savunma sistemi ile ilgili müzakerelerin ilerlemesine engel olunmaması uyarısında da bulundu.


Amerikan tarafının inşa etmeye başladığı füze savunma sisteminin denge açısından önemli değişikliklere neden olacağını kaydeden Medvedev, bunun Rusya için net bir problem oluşturduğunu vurguladı.


Bir kısım kararlar alacaklarını ve bunu kendisinin yakında açıklayacağını ifade eden Rusya lideri, “Bizim hareketimizin mantıklı, yeterli ve NATO ile müzakere yolunu tamamı ile kapatmayacak şekilde olmalı” uyarısı yaptı.


Rusya ve ABD arasında uzun süredir devam eden füze kalkanı ile ilgili görüşmelerde somut bir ilerleme sağlanamadı. Rusya NATO Büyükelçisi Dmitri Rogozin görüşmelerin sonuçsuz kaldığı açıklaması yaparken, Kremlin ABD’nin füze savunma sistemi ile Avrupa yönünde genişlemesinin gerçek bir tehdit oluşturacağına inanıyor.